Рашидов: Това сме ние - един боб и един таратор

  • 03 март 2012 09:02

  • 4810
  • 15
Рашидов: Това сме ние - един боб и един таратор
©

Национален празник е всеки празник, който може да консолидира различни общности.

Това каза в интервю за предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ 7 министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

"Не трябва в 21 век да се убеждаваме, че културата е легитимацията на една нация", категоричен бе той.

"Ако човек няма приноси към едно общество, то тогава няма общество и всичко е едно просто тупане по гърдите", смята Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Министърът на културата коментира и изложбата, която е направена в Европарламента по случай 3 март. Той поясни, че благодарение на Кристалина Георгиева вече втора година се прави такава изложба за 3 март и за 24 май.

"Тежката кавалерия на нацията я няма", каза Рашидов и добави, че цял ден по телевизията се гледа само силикон и чалга.

"Ние цял ден се зомбираме с едни неща нищо незначещи за историята", заяви още министърът на културата и добави: "най - добрата храна е духовната храна".

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко разказа, че много хубаво хоро се е завъртяло в Брюксел. "Дойде Елица, изпраска едни народни песни, но накрая лъсна бобът и тараторът. Това сме ние - един боб и таратор", заяви още министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4810 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
долу герб

2012.03.03 | 16:05

10
Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева –партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов -син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков -стипендиант на фондация Людмила Живкова. Нона Караджова -дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна Павлова -внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, Вежди Рашидов -удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, Ивайло Московски- първа щатна работа в Мултигруп. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерала от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева –дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП.

2014.08.25 | 18:49

15
ей затова ме е яд като зема да плюя по овчарокомунистите,и някой се изцепи,че съм герберист,не съм,и ненавиждам комунистите,независимо дали са герб ,дпс ,сдс, бсп ..все са гадна червена измет....

2012.03.03 | 19:26

14
Колкото и да ненавиждам Борисов и въобще цялата му свита от васали, Рашидов поне казва верни неща. ЗОМБИРАНИ СМЕ. Това е истината. Бием се в гърдите - ракията е "наша", таратора е наш, еди кво си е наше. Алооо, това ли е НАЙ-ВАЖНАТА тема в държавата??? Друг е въпроса, че Рашидов не казва защо сме зомбирани - как за 20 и кусур години преход единствената грижа на българина е как да ОЦЕЛЕЕ ден за ден. С цени като в Германия, а с месечна заплата, колкото е тяхната ДНЕВНА надница, просто не може да се очаква хората да мислят за друг вид "храна", освен за материална. Не е липсата на "субсидии" виновна за положението на културата, виновни са всички правителства от времето на прехода, които УНИЩОЖИХА нормалният живот на българина, а оттам - и желанието на българина да ТЪРСИ и да КУПУВА произведения на културата. Няма как когато стомаха ти е празен, да си купиш книга. А Борисов е направо върха на айсберга - айсберга на простащината, на некадърността, на корупцията, на умишленото унищожение на България!
:)

2012.03.03 | 16:19

13
Ей, стигнахте до едно умно заключение....Бравос на вас. Сега остава да забраните тази простотия/ чалгата / дето ни залива по телевизии и радиа, както и турските сриали. Но едва дали ще се случи. Обезличаването на българския народ до малоумна маса е в интерес на доста върхушки, както политически така и други.... Така че, на прав път сте, сега започва да се усеща влиянието на чалгата, вече първото поколение с промити мозъци дава резултати и се вижда какво се случва........Доста от тях са на ръководни постове, депутати, мениджъри и др.......
star levskar

2012.03.03 | 15:12

3
Abe stiga s taya demagogiya,ot eni4arskoto pravitelstvo .Otivai te si v Anadola pri bahta vi Erdogan

2012.03.03 | 16:17

12
Един боб, един таратор и с таратора 3 големи водки. Честит 3-ти март господин министър!

2012.03.03 | 16:17

11
Чалга и пак чалга - това е уви ,културата ни днес ! / щом Софи Маринова ,ще ни представя на "Евровизия" - не че имам нещо против нея - тя пее добре ,ама все пак си е циганска чалгаджийка /
Sam

2012.03.03 | 15:49

9
Това не беше ли човекът,който преди години удари с глава и разби носа на охранител пред общината,когато го помоли да не паркира на забранено за целта място ? Не беше ли той,който се разтапяше от умиление,когато го каниха на празненствата на Мултигруп ? Да си талантлив в професията си,и да си свестен човек са две различни неща !
rty

2012.03.03 | 15:41

8
турският министър на колтурат каза: Това сме ние - един боб и таратор",
Радо

2012.03.03 | 15:25

7
Много правилно го е казал министърът на културата като си е спестил да каже в допълнение корупцията и липсата на съдебна система. За мизерията и ниските доходи то е ясно да оцелееш до следващия месец щото може топлофикация да ти надене белезниците и да се окажеш на топло!
1787

2012.03.03 | 15:21

6
ЕЙ КАК ГО Е ЯД ПОТУРНЯКА МРЪСЕН?

2012.03.03 | 15:21

5
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини