Български офицер от Специалните сили беше отличен с американски медал за доблестна служба

  • 22 март 2019 14:28

  • 656
  • 3
Български офицер от Специалните сили беше отличен с американски медал за доблестна служба
© Министерство на отбраната

Капитан Георги Ангелов от 1-ви батальон „Специални бойни действия“ на 68-ма бригада Специални сили беше награден с медал за доблестна служба на Сухопътните войски на САЩ.

Официалната церемония се състоя в района на бригадата в гр. Пловдив. Медалът беше връчен лично на капитан Ангелов от военното аташе към посолството на САЩ полковник Шанън Джонсън, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. Българският офицер е отличен за забележителните си постижения по време на квалификационен курс на Специалните сили в Първа група за подготовка на специални бойни действия към командването за Специални операции на Сухопътните войски на САЩ във форт Браг, Южна Каролина. Капитан Ангелов е проявявал постоянно изключително високо ниво на техническа и тактическа компетентност, която му е заслужила титлата на Съюзен почетен възпитаник. Поради неговите умения за работа в екип, лидерски качества и работна етика той е спечелил уважението и адмирациите на своите съкурсисти, получавайки най-високи оценки по време на целия курс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
656 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
опорна то4ка

2019.03.22 | 14:48

1

А Кремъл кога ще награди някой български войник ? Кога !?!

лайняна точка, е

2019.03.22 | 17:09

3

МОДЕРАТОРА -СЛУГА НА ЦВИНОКИО,МНОГО АПАРТАМЕНТЧИКА.

2019.03.22 | 16:10

2

По принцип, когато най-накрая по мозъка ти се появи поне една гънка без да броим тези от удар с тежък предмет. Що се отнася до наградите, аз лично предпочитам войниците ни да получават награди за заслуги към БГ а не от поредния задграниен господар. Щото ако върнем лентата назад Георги Иванов и Александър Александров са Герои на Съветския съюз, ама от това не ни беше по-добре.

Добави коментар

Водещи новини