Политолог: Никой не печели от случилото се между ФИДЕС и ЕНП

  • 21 март 2019 08:29

  • 348
  • 2
Политолог: Никой не печели от случилото се между ФИДЕС и ЕНП
© Getty Images (Архив)

Вчера ЕНП реши да замрази членството на управляващата партия в Унгария - ФИДЕС на премиера Виктор Орбан. Със 190 гласа "за" и 3 "против", Виктор Орбан няма да може да гласува и дори да участва на срещи на партията, която е най-голямото политическо семейство в Европейския парламент. Темата коментира пред БНТ политологът Мартин Табаков.

Според него никой не печели от създалата се ситуация, а най-лесно е било да се изключи партията на Орбан, но това няма да говори добре за ЕНП. Табаков каза още, че най-голямата партия в ЕП продължава да се парцелира.

"Ние виждаме колко в дясно са се обособили различни и други групи. Говорим един път за френски националисти, говорим, разбира се, за евроскептиците от Великобритания, за полските консерватори. И върху всичкото това ЕНП в процес на времето е загубила своя контрол, в следствие на което тя продължава да се маргинализира", заяви Табаков.

Той каза, че Орбан ще бъде много внимателен, ако реши да се присъедини към популистите, тъй като от "дисидент" ще се превърне в маргинал и прогнозира, че до такъв сюжет няма да се стигне.

Последвайте канала на

Десислава Станева
348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Справедлив

2019.03.21 | 09:32

2

ЕНП И ПЕС са партии на статуквото установено от Транс корпорациите ...Въпросът е докога европейците ще гласуват за тях?

оня с коня

2019.03.21 | 08:38

1

Всеки зане, че ЕНП е спонсорирана от Сорос и чрез нея дърпа конците в Европа. Логично беше Орбан и партията му да бъдат изхвърлени от нея след като се възпротиви на гнусния евреин.

Добави коментар

Водещи новини