Костадин Костадинов: Партиите ни отвратиха от политиката

  • 15 март 2019 16:38

  • 5721
  • 0
Костадин Костадинов: Партиите ни отвратиха от политиката
© Булфото (архив)

Коментар на Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика, председател на ПП „Възраждане” по повод на заканите на Веселин Марешки и „Воля” да напуснат парламента. Партията, която Костадинов основа след разлъката си с воеводите, е единствената извънпарламентарна организация, която на последните избори премина еднопроцентовата бариера и получи право на партийна субсидия от над 1 600 000 лева. Парите бяха обещани за дарения на нуждаещи се организации и хора.  Костадинов води съдебно дело срещу лидера на Воля за причинена лека  телесна повреда през 2014 г.

„В поведението на Марешки не виждам нищо странно. Всеки, който следи неговите политически действия още от 2003 година, когато за първи път се кандидатира за общински съветник във Варна знае, че неговите решения винаги имат една единствена логика и тя е икономическата изгода. От години Марешки не взема решенията си самостоятелно. Спомням си през 2011 година, когато отиде на балотаж с Кирил Йорданов /бивш кмет на Варна 4 мандата от 1999 г. до 2013 г./ и загуби, а после внезапно се оказа шеф на ФК Локомотив „Пловдив”!

Само в рамките на няколко часа вчера лъсна липсата на политически интелект у Веселин Марешки – тъкмо заяви, че напуска парламента и часове след това се отрече.

Според мен управлението вече губи устоите си и затова се случва всичко това. Съвсем отделен въпрос е, че БСП и Воля категорично нямат потенциал да съставят свое управление и да ръководят държавата. Представяте ли си Воля какъв потенциал има! /следва бурен смях/.

Политическите партии, които в момента са в Народното събрание, са напълно изчерпани и нямат потенциал да съставят следващо управление. Ако опозицията реално искаше да свали властта, досега имаше стотици възможности затова. Всички партии от статуквото са фирми и паравани, зад които стоят чужди посолства и интереси. Хората в България намразиха партиите, заради сегашното политическо дередже. Това, разбира се, е малко инфантилно, тъй като да намразиш партия е все едно да мразиш колата, която прави катастрофа, а не водачът, който е същинският виновник. На повечето българи им се гади вече от политика. А това води до ситуацията – колкото повече не гласуват отвратените, толкова повече шансове да управляват имат отвратителните.

Марешки направи този цирк под външна диктовка, той не говори и действа никога самостоятелно. А пък това, че промени името на партията си в края на януари т.г. на „ Воля - български родолюбци”, е ужасен цинизъм. Да поканиш в коалицията си Касим Дал и да я именуваш „български родолюбци”, е равнозначно на това да поканиш за съюз Владо Кузов и да го наречеш „обединени педагози”.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
5721 0

Водещи новини