Кой подкрепя „целуващата президентша”?!

  • 15 март 2019 11:20

  • 3561
  • 0
Кой подкрепя „целуващата президентша”?!
© Инстаграм

И тази седмица не мина без гаф на съпругата на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на Десислава, коментирана в мрежите от някои зевзеци като „целуващата президентша”. Няма да я наричам „първа дама”, защото такава ние по Конституция нямаме, а и си имам други, мои, морално етични норми за съдържанието на това понятие. Също така ме тормози един прост ленински въпрос - кой направи и стои зад страницата във Фейсбук „Подкрепа за Деси Радева”?

Ако съдим от съдържанието в тази страничка, определено я списват и зад нея стоят нездрави левичарски труженици на анонимността и манипулацията. Кой наистина подкрепя Радева и коя тя, че да се нуждае от това – вятър и мъгла. Дотук се видя, че Радева с непремереното си поведение по-скоро вреди на своя другар в живота, отколкото да помага в изграждането му като политическа фигура, каквато той определено не бе, когато влезе на „Дондуков”1 с протекцията на корнелияниновската БСП.

Страницата, кръстена на президеншата, определено се ползва с манипулативни цели, тъй като бъка от фалшиви новини, предимно насочени срещу управляващите от ГЕРБ, премиера Борисов, кметицата на София Фандъкова и др.. Понякога маскировъчно се пускат и някакви културни новини, предполага се с цел да се повдигне „интелектуалният” имидж на съпругата на държавния глава.

Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена преди време категорично отрече сама да е направила или организирала тази масовка за менте новини в интернет. Ето какво написа самата тя в социалната мрежа, където нерядко се вихри с постове по различни поводи и теми и също така често се дъни: „Помните, ако ли не – припомням ви, една фалшива страница Първата Дама. Познати ме информираха, че се е появила и друга – Подкрепа за Деси Радева. В какво точно ме подкрепят? Нямам идея. Особено като видях новините, които слагат. Странното е, че има над 3 000 последователи! Както и да е.

Бих искала да внеса едно пояснение веднъж и завинаги.

Всякакви вариации, освен този профил, който е лично мой и страницата на сдружението Живата вода на България, свързани с моето име и създадени във Фейсбук пространството са фалшиви. Както се казва – аз и всякакви други страници сме напълно непознати. Знаете, че Фейсбук е платформа, в която лесно можеш да създадеш фалшив профил или страница за каквито си пожелаеш цели…”.

Предполагам, че никой уважаващ себе си четящ не би взел за чиста монета тези оправдания. Нито пък измислиците, които се бълват от тази страница. Учудващо е обаче, че все пак има хора с леви възгледи, които споделят в мрежата дописките от тази страница. И те вероятно неслучайно се активизират винаги, когато Радева сгафи с неадекватно поведение.

Като например последната случка, за която известни наши стилисти и експерти по протокола единодушно признаха: „Съпругата на президента е допуснала грешка при целувката със словенския президент Борут Пахор и с жеста, с който след това изтрива следата от червило по бузата на своя домакин”.

Словенският президент Борут Пахор посрещна държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и съпругата му в Словения. Радева раздаде сърдечни целувки по двете бузи на словенския президент. "Целувките са съвсем нормално нещо между политиците. Въпросът е начинът, по който това се прави – всъщност те не се целуват, а само допират бузи", казват познавачите на протокола.

Да вземе да го научи другарката Радева този етикет, да не ни срами по света. Едва ли ще е по-труден от манипулацията.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3561 0

Водещи новини