ДНСК не установи нарушения на строежа в кв. "Младост", на който падна кран

  • 14 март 2019 15:58

  • 338
  • 2
©

Не са установени нередности на строежа в кв. „Младост“ в София, на който вчера аварира кулокран. Това показват резултатите от извършената по разпореждане на началника на ДНСК арх. Иван Несторов проверка на обекта.

Това се казва съобщение от пресцентъра на ДНСК, което публикуваме без редакторска намеса:

"На експертите на дирекцията е представена цялата необходима строителна документация. Те са констатирали, че авариралият кулокран отговоря на одобрения проект по част План за безопасност и здраве и няма нанесени увреждания на изпълненото до момента строителство на жилищната сграда.

Авариралото повдигателно съоръжение подлежи на контрол от Държавна агенция за метеорологичен и технически надзор.

В случая не се касае за авария в строителство по смисъла на Наредба №1 от 16.04.2007 г. на МРРБ за обследване на аварии в строителството, поради което ДНСК няма правно основание за административна намеса по случая".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
338 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.14 | 17:21

2

Всичко е наред. Благодарим, на Силно Нашите Хора от ДНСК, че ни опазиха и този път гърба. България ще просъществува още 1500 години. Да живее България. Да му мисли останалия свят, който не може като българите.

к

2019.03.14 | 16:32

1

Късмет е, че никой не пострада. Иначе всичко е опечено - няма нарушение, няма виновен, ако някои беше ударен щяха да съдят вятъра. Не е истина. И на тия им плащат заплатите от моите данъци, по смисъла на наредба за силата на вятъра в безоблачните дни!

Добави коментар

Водещи новини