Паркирали коли по спирките масово пречат на градския транспорт

  • 12 март 2019 19:24

  • 2580
  • 6
Паркирали коли по спирките масово пречат на градския транспорт
© Novini.bg

Масово нарушаване на забраната за паркиране в зоните на спирките на масовия градски транспорт причинява затруднения както на пътниците, така и на водачите на превозни средства.

За този проблем, ни алармираха шофьори, работещи по една от най-тежките автобусна линия в София - линия 111. Най-критично е положението в районите около пазара в Младост 1 и Кооперативния пазар в Люлин, където често, превозните средства на градския транспорт изобщо не могат да влязат в джоба на спирката, а трябва да спрат директно върху пътното платно. Водачите са създали и своя публична група в социалната мрежа, озаглавена "Нагли паркиращи", където се публикуват снимки от ежедневните нарушения, с които шофьорите на автобуси се сблъскват в своята работа.

Проблемът с незачитането на бус лентите и със спирането в зоните на спирките беше и част от исканията, които бяха поставени чрез синдикатите към Столична община. Проверка на Novini.bg, проведена в няколко поредни дни на автобусна спирка "Пазара Младост 1", установи, че там системно спират както леки коли, така и микробуси, които зареждат околните търговски обекти, а при отправяне на забележка, че спират на забранено място, някои от нарушителите дори употребиха груби закани и неприлични жестове. В района няма и следа от патрул на КАТ или специализиран автомобил за принудително преместване.

Подобно е положението и на автобусна спирка "Община Люлин". Освен от това, водачите от линия 111 се оплакват и от липсата на адекватни и гъвкави разписания, съобразени с особеностите на трафика в районите през които преминават автобусите. Заради нарушители в BUS лентите, паркирали на спирките коли и неправилно синхронизирани светофари по бул. Александър Малинов, колите трупат двуцифрени закъснения и така, на крайните спирки, водачите не могат да слязат и за минута от превозното средство. Закъснения от порядъка на 30-40 минути в посока са нещо нормално за тази линия, споделят шофьорите. Те настояват за незабавни и адекватни действия от страна на КАТ-СДВР и Център за градска мобилност за повишаване на контрола в критичните зони, санкции и принудително преместване на спрелите в нарушение автомобили.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2580 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Димитър Моров

2019.03.13 | 11:14

6

"Тревните площи" в средата на уличното платно на пазара в Младост 1 лесно могат да се превърнат в в паркинг тип рибена кост .

фуражка

2019.03.12 | 23:37

5

Фуражка е рейс се не вози затова е така, фуражка колело не кара затова велоалейте се все едно шизофреник ги е чертал. Фуражка се вайка че без него ще е зле и само протести за по - висока заплата от данъците на тея балъчета с колелата и градски транспорт да вземе пък и някое бонусче за шефа на фуражка да има.

смрт на грб

2019.03.12 | 20:32

1

Още застроявайте Младост ! Гробарски алчни мекерета !!!!

до JJ

2019.03.12 | 22:42

4

то не е само пред аладин, в цяла София дясната лента е заета от паркирани автомобили, които пречат на движението ама нищо не се прави по въпроса

JJ

2019.03.12 | 21:20

2

Не е проблема със застрояването в Младост там, прост трол. Там има дюнер и магазини и постоянно има някои да си пазарува или да си купува храна с колата.

Уча се !

2019.03.12 | 21:31

3

А рекетьорите от КАТ, защо не работят ?

Да не би, да се нагушиха твърде много ?

Добави коментар

Водещи новини