В Ловеч ще бъде открит Информационен център за психично здраве

  • 11 март 2019 15:35

  • 128
  • 0
В Ловеч ще бъде открит Информационен център за психично здраве
© Pixabay

Информационен център за психично здраве ще заработи в Ловеч. Той ще бъде открит утре, стана ясно на започналия днес двудневен регионален форум "Психичното здраве през призмата на човешките права". Организатори на събитието са фондация "Глобална инициатива в психиатрията - София", Българският център за нестопанско право и Община Ловеч.

Центърът ще се стреми към повишаване на психичноздравната култура на общността и ще предоставя консултации на гражданите на Ловеч по психичноздравни теми, заяви Валентина Христакева, директор на Фондацията.
Международните стандарти за гарантиране спазване правата на хората с психичноздравни трудности, подобряване на качеството на услугите, ролята на социалните услуги, практиките в общността са част от темите, които ще бъдат дискутирани по време на форума.

В събитието участват специалисти в областта на психичното здраве, представители на Световната здравна организация, доставчици на социални и здравни услуги от Ловеч, съдии, адвокати, неправителствени организации и други заинтересовани лица.
В рамките на форума се организира и Ден на отворените врати в Държавната психиатрична болница, Дневния център и Защитеното жилище за лица с психични разстройства.

Последвайте канала на

Нора Виткова
128 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини