Данъчни под прикритие друсали хора и ръченици в село Марково

  • 08 март 2019 15:27

  • 3551
  • 4
Данъчни под прикритие друсали хора и ръченици в село Марково
© Булфото (архив)

Данъчни под прикритие играят хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, че не издават касови бележки за по 1,50 лева. Случаят е от 4 март и за него потвърдиха от Националната агенция по приходите.

В тайната операция "Хоро" се включил екип на Агенцията по приходите в Пловдив. Разработката била по сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. За това двама инспектори се появили на поредната сбирка. Представили се за нови жители на селото и кандидати за членство в състава. Получили одобрение и се включили в репетицията.

В конкретния случай е приложена практиката "таен клиент", поясни Елена Манолова от НАП-Пловдив, цитирана от БНТ.

Два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали хора и ръченици. Накрая всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили.

И накрая на репетицията поискали издаването на фискален бон за извършената услуга, каза Пламен Кабаков, кмет на село Марково.

След като не получили касова бележка, се легитимирали и започнали проверката.

Нелепата ситуация идва от това, че е по жалба, подадена от местни жители, заяви Кабаков.

Жената, която е замествала този ден хореографа на групата, вече е потърсила адвокат.

Въпросната вечер просто по случайност се е наложило моята клиентка да води репетицията. Тази група няма обособен ръководител, те се събират, обменят опит по отношение на хората, Лидия Димитрова, адвокат.

Навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група, посочи Пламен Кабаков.

Очаква се самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

Всички способи ще бъдат използвани за контрол от приходната администрация. Така финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва коментира днес случая. По думите му, данъчните буквално са преиграли. Но превъплъщенията на данъчните имали различни вариации, стана ясно още от думите му. Министърът разказа за данъчни, които миналата година са били качени на круизни кораби. Имаше забавна ситуация, когато вече навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени, разкри той. Но, подчерта Горанов, всички способи са допустими, защото в края на краищата интересът на обществото е да има по-малко сива икономика и бюджетът да бъде обезпечен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3551 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
българия

2019.03.08 | 18:45

4

защо не разберете веднъж завинаги че прости хора управляват тази държава.това са най големите простаци и тъпаци ,но за сметка на това изпечени крадци.докато тези глупаци са на власт няма как да отиваме напред!!!вижте румънците за 7-8 години какво направиха а бяха последни във ес! 448 евро мин. заплата, 120 лева детски 10%ддс на храните и лекарствата.на 70 %овладяха корупцията.с министри и депутати и олигарси напълниха затворите.действащият мин.председател се разследва !!! здраво се работи за народа там!!!а тука нашият само ходи да лиже задници и да се прави на политик-пълен глупак.какъвто ни е мин.председателят такива са и останалите надолу по крадливата верига!!!актуалното питане е вече не как ще ги стигнем американците ами **КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ РУМЪНЦИТЕ**

Мафията ни изтребва

2019.03.08 | 17:56

3

Ами тия изедници опростиха към 60 милиона на изрода Домусчиев, а тръгнали жълти стотинки да събират от хората. Ненормално.....

Изедници!!!

2019.03.08 | 17:38

2

маменцето ви долна ,хайр да не видите...

2019.03.08 | 16:04

1

ба.си идиотията!!! Нямат ли какво друго да правят?!

Добави коментар

Водещи новини