Слагат видеонаблюдение в Катуница заради клана Рашкови

  • 02 март 2012 07:56

  • 1229
  • 0
Слагат видеонаблюдение в Катуница заради клана Рашкови
© Булфото

Присъдата за убиеца на 19 - годишния Ангел от Катуница е стъпка в правилната посока, но абсолютна справедливост би се постигнала при разследване на това, кой е поръчал това убийство, каза пред БНТ Веселин Христов, вуйчо на убития Ангел от Катуница.

Припомняме ви, че вчера Пловдивският окръжен съд осъди Симеон Йосифов на 17 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим. Йосифов беше лишен завинаги от право да управлява МПС. Йосифов беше признат за виновен в това, че на 23.09.2011 г. в с. Катуница при управление МПС л.а. „ Форд Транзит" е нарушил правилата за движение, като умишлено е причинил смъртта на 19 - годишния Ангел Петров - престъпление по чл. 342, ал.3, НК.

По думите на Христов, е крайно време тези хора да бъдат осъдени за лъжесвидетелстване. „В съда се говори истината. Съдът не е махалата в Столипиново”, добави той.

На въпрос какво е положението в Катуница, Христов отговори, че ситуацията е относително спокойна.


Кметът на Катуница Красимир Юруков заяви, че с общите усилия на МВР, прокуратурата и местните власти, в Катуница в момента има добър обществен ред и е спокойно.

„В Катуница до края на март ще бъдат монтирани камери. На 80% пари са осигурени. Пред дома на Рашкови задължително ще има камери”, обясни Юруков. "Целта на видеонаблюдението е да се осигури спокойствието на хората и живота и здравето на децата на Катуница", поясни кметът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини