Започна ремонт на близо 12 км пътища в община Харманли

  • 06 март 2019 10:56

  • 163
  • 0
Започна ремонт на близо 12 км пътища в община Харманли
© Булфото

Започна ремонт на близо 12 километра общински пътища в община Харманли, съобщиха от местната администрация. Вече е дадено началото на рехабилитацията на отсечката от общинския център за село Надежден, както и втората отсечка от три километра на пътя от Харманли за село Доситеево.

Средствата за осъществяването на проекта за рехабилитация и реконструкция на пътната мрежа са 6 444 346 лева и са предоставени като безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони, уточниха от общината.
Проектът цели подобряване на инфраструктурата на 4 общински пътя: Харманли - Надежден, част от Харманли - Доситеево, Българин - Шишманово и пътя за село Бисер. Предвидените работи, които ще подобрят достъпа до населените места, са цялостно преасфалтиране на платната за движение.

Ще бъде положена хоризонтална маркировка, ще бъдат изградени водостоци, банкети и тръбна мрежа за широколентов интернет. В участъците, които попадат в регулация на селата Надежден, Бисер и Шишманово, ще бъдат направени бетонови бордюри и нови тротоари. От общинската администрация призоваха за търпение и внимание на гражданите, които ще преминават през участъците в ремонт.

Последвайте канала на

Novini.bg
163 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини