Столична община организира тържествено честване на 3 март, общинските музеи и галерии ще работят безплатно

  • 28 февруари 2019 18:01

  • 471
  • 1
Столична община организира тържествено честване на 3 март, общинските музеи и галерии ще работят безплатно
© Столична община

На 3 март, неделя, от 11.45 часа пред Паметника на българския опълченец ще се проведе Тържествено честване на Националния празник на Република България. 

Организатори на събитието са Столична община, Фондация „Героите на България” и Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”. В програмата ще участват мъжки хор „Гусла” с художествен ръководител акад. Валентин Бобевски, квартет „Славей”, певицата Нели Рангелова и актьорът Мариус Донкин.

Тържествено слово ще произнесе поетът Георги Константинов. Приветствени слова ще има и от Н.Пр. Посланикът на Русия - Анатолий Макаров, както и от Любомир Коларов, председател на Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”. 

Честването е част от Календара на културните събития на Столична община, съобщават от пресцентъра на СО.

По повод 3 март общинските музеи, галерии и зоологическата градина ще работят с вход свободен. С безплатен достъп ще работят Регионалният исторически музей – София, Софийската градска художествена галерия и парк-музей „Врана“.

Гостите на музея за история на София ще могат да разгледат безплатно постоянната и временната експозиция в сградата на пл. „Бански“ 1, както и археологическото ниво под базиликата „Света София“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
471 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
chikidghiata

2019.02.28 | 20:18

1

a klubovete shte sa otvorenili

Добави коментар

Водещи новини