Искат всички, които извършват превоз на пътници и товари, да бъдат регистрирани по ДДС

  • 27 февруари 2019 15:07

  • 535
  • 1
Искат всички, които извършват превоз на пътници и товари, да бъдат регистрирани по ДДС
©

Представители на автобусните превозвачи представят исканията си в парламента на среща с председателя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова /ГЕРБ/ и зам.-председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Станислав Иванов /ГЕРБ/. Пред журналисти в Народното събрание Стоянова заяви, че ще да чуят техните искания за законодателни промени.

Превозвачите искат всички, които извършват обществен превоз на пътници и товари, да бъдат регистрирани по ДДС. Това е една от мерките, които ще намали нерегламентираните превози и ще изсветли сивия сектор, посочи Васил Пиронков от Сдружението на автобусните превозвачи. Тук сме от името на всички превозвачи, обединени и нямаме никакви различия относно това наше искане, подчерта той. Искаме депутатите правилно да разсъдят, че не може една толкова важна дейност, каквато е общественият превоз на пътници, да бъде поставена в ситуация, в която всички да не сме с еднакви ставки и еднакво да упражняваме своята професия, коментира той.

Нямаме разногласия както между членовете в конфедерацията, така и със сдруженията извън нея по отношение на това, че трябва да се справим с нерегламентирания превоз на пътници, заяви Маргарита Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Даваме си ясна сметка, че с въвеждане на задължителна регистрация по ДДС ще бъдат засегнати основно транспортните фирми, които работят с лиценз и в светлата част на икономиката, каза тя. Но по думите й това ще бъде саможертва от страна на бизнеса в борбата с нерегламентираните превози. По думите й би било справедливо условията да бъдат еднакви за всички превозвачи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Сам

2019.02.27 | 16:29

1

А сега и автокъщите!!!!

Добави коментар

Водещи новини