В Разград представят изложба, посветена на приемането на Търновската конституция

  • 26 февруари 2019 14:25

  • 198
  • 0
В Разград представят изложба, посветена на приемането  на Търновската конституция
© Булфото (архив)

В навечерието на националния празник 3 март в Разград ще бъде представена изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Това съобщиха от областната администрация.

Експозицията се организира от Народното събрание със съдействието на Държавната агенция "Архиви" и областните администрации, и се представя във всички областни центрове в страната.

Изложбата включва 40 пана с исторически и с биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност, както и моменти от работата върху Търновската конституция и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които следват.

В Разград изложбата е подредена в стъклената зала на Художествената галерия "Проф. Илия Петров". Към паната, предоставени от парламента, ще бъдат включени и експонати от Регионалния исторически музей, свързани с депутатите от разградския регион, участвали в заседанието на Учредителното събрание.

Официалното откриване на изложбата е на 28 февруари от 17.00 часа. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини