Готвят протести срещу увеличаването на цените на тока

  • 01 март 2012 10:50

  • 1343
  • 0
Готвят протести срещу увеличаването на цените на тока
© Булфото

ВМРО отбелязва 8 март с протест пред ДКЕВР. Причината е "поредният опит на монополистите от ЧЕЗ, ИВН, ЕОН да увеличат цените на тока".

Това е само първият от поредицата протести, които организират патриотите. Първият ще е на 8 март от 12.00 часа пред сградата на държавния регулатор. До края на март ще бъде проведен и един голям национален протест, а след него патриотите започват и кампанията за събиране на подписи за разваляне на концесията със Софийска вода.

Преди време от ВМРО скочиха срещу намерението на ДКЕВР да преразгледа цените на ВиК услугата за няколко оператори, сред които „Софийска вода" АД, ВиК Плевен, Русе. Патриотите са готови на действия по съдебен ред срещу ДКЕВР при евентуалното повишение на цените.

ВМРО настоява и за публичен дебат, вместо тайното и без ясни аргументи вдигане на цените.

Патриотите не са съгласни и с факторите, които председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев посочва като решаващи за поредното повишаване на цената на тока от 1 юли 2012 г.: увеличаването на цената на въглеродните емисии, увеличената цена на газта, както и вечният заподозрян за цената на тока - възобновяемите енергийни източници (ВЕИ).

Последвайте канала на

1343 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини