Снегът затвори редица пътища в страната

  • 23 февруари 2019 07:02

  • 13064
  • 1
Снегът затвори редица пътища в страната
© Pixabay

Снегопочистване и снегонавявания затвориха редица пътни артерии от републиканската пътна мрежа поетапно през изминалата нощ, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Със започване на снеговалежите от пътната агенция предупредиха за ограничение на движението на МПС над 12 т в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч поради ограничена видимост и снегопочистване.

Водачите на МПС над 12 т. изчакваха на място по път I-1 Видин – София в района гр. Враца в двете посоки, както и по път I-3 Плевен – Русе в участъка от с. Телиш - с. Радомирци и в отсечката с. Славяново – пътен възел Гривица във двете посоки за всички МПС. Водачите изчакват на място. В сила беше ограничение на движението за водачите на тежкотоварни автомобили над 12 т в двете посоки и по АМ „Тракия“ София-Бургас.

Снегонавявания и снегопочистване ограничиха преминаването и на всички МПС по II-81 Монтана - Лом от км 97 до км 145 в двете посоки, трафикът се пренасочваше по алтернативен маршрут по път II-114 Ружинци – Тополовец – Лом.
Временно беше ограничено движението и в областите Видин – Монтана – Враца – Плевен – Ловеч , и по АМ „Хемус“ и път I-4 до гр.Ловеч и по път I-3 до гр. Плевен, във двете посоки, за всички МПС.

Движението в тези участъци вече е възстановено.

Към този час поради снегопочистване и снегонавявания остават в сила следните ограничения за тежкотоварни автомобили над 12т:
• по АМ „Струма“ от км 0 до км 20 и в двете посоки,
• по АМ „Тракия“ на територията на гр. София и област София в двете посоки,
• през проход „Превала“, където е ограничено и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Последвайте канала на

Десислава Станева
13064 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Краси

2019.02.23 | 08:43

1

Некадърници,спрете движението докато се стопи снега.

Добави коментар

Водещи новини