От СДВР категорични: Без шествия на феновете преди Левски - ЦСКА - София

  • 22 февруари 2019 10:03

  • 997
  • 1
От СДВР категорични: Без шествия на феновете преди Левски - ЦСКА - София
©

Мерките, които предприемаме на територията на София преди футболната среща Левски-ЦСКА, са стандартни. От приемането на новия Закон за справяне с футболното хулиганство са задържани 21 човека, като тези данни са само за територията на столицата. Тези лица няма да бъдат допуснати на стадиона. Всички те са фенове на Левски и ЦСКА.

Това каза на пресконференция старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР, който разкри подробности за мерките за сигурност преди вечното дерби на българския футбол в неделя. "Мерките ще обхванат цяла София - от крайните квартали до центъра. Ще се охраняват спирките на градския транспорт и метрото. Разбрали сме се с водачите от градския транспорт да ни информират за агресивни групи фенове, за да можем да реагираме. Ще има засилено полицесйко присъствие в центъра на София и особено около стадиона. Направени са маршрути, по които да се придвижват феновете на двата отбора, за да се избегне евентуално засичане между тях. След края на мача едната агитка ще бъде задържана на стадиона с цел да може феновете на другия отбор да се изнесат безпроблемно от стадиона. При равен резултат на стадиона ще бъде задържана агитката на гостуващия отбор. При победа на един от двата отбора на стадиона ще бъде задържана агитката на спечелилия отбор, а феновете на загубилия отбор ще напуснат стадиона", разкри Златанов.

"На влизане в стадиона всички ще бъдат проверявани. В последните години работим много с министерството на спорта, за да се подобри спортната инфраструктува и видеонаблюдението на стадиона. Има голям напредък и контролираме поведението на феновете на стадиона. Помните, че миналата година имаше много неприятен инцидент с наши служители, пострадали от хвърлена бомбичка. Издирихме извършителя и той вече е с влязла в сила ефективна присъда", даде пример старши комисар Златанов. 

"Призовавам феновете да спазват всички правила, за да не се налага след мача да даваме пресконференция. Мачът е в неделя по обяд и ще има много семейства с деца. Всички фенове трябва да спазват разпоредбите и нашите указания. Още от събота влизат ограничения за паркирането около стадиона. Няма да бъдат допускани шествия на феновете, които да блокират движението", категоричен беше Златанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
997 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.02.22 | 11:01

1

ei zaprilichami toia na posredstven pedal sas sigurnos baia mineti e napravil dokato se izdigne v karierata

Добави коментар

Водещи новини