Кметът на Студентски град: Вечерен час до 22 ч или вън от общежитията

  • 01 март 2012 08:17

  • 3665
  • 4
Кметът на Студентски град: Вечерен час до 22 ч или вън от общежитията
©

Необходимо е в общежитията да има вечерен час след 22 ч. Това предложи в предаването Бодилник по ТВ 7 кметът на община Студентска Димитър Дилчев.

След като студентите кандидатстват за общежитие трябва да го приемат или да излязат на свободен наем.
Няма как да забраним на пълнолетни граждани да купуват алкохол, нито с правила да променим манталитета на студентите. Но ако въведем вечерен час, заведенията сами ще започнат да затварят след 22. Димитър Дилчев обвини университетите, че са най-големият наемодател за кръчмите в Студентски град.

Ние не сме собственици на имоти и не ги отдаваме под наем за кръчми, отговори ректора на УНСС прф. Стати Статев. В предаването неговият заместник Валентин Кисимов разкри, че обвиненият в убийството студент Илко Радев е искал да се премести от злополучната стая, заради оплакване, че не се разбира с близнаците Марио и Мартин Даневи. По-късно обаче се върнал по собствено желание.

Според началникът на Седмо РПУ Ани Петрова наистина е необходимо въвеждането на по-специален режим. Видеонаблюдението е свързано с пари, а работното време на заведенията е на уведомителен режим, ние не можем да им забраним да затварят по-рано, нито общината има тези възможности, допълни тя. Председателят на Студентския съвет към УНСС Калоян Димитров се ангажира, че ще бъдат взети допълнителни мерки за пропускателния режим в общежитията.

Последвайте канала на

Novini.bg
3665 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
яяя

2012.03.03 | 21:15

4
А намене ми се ебе след 10 часа от каде да си намеря евтин курволяк
OMG

2012.03.03 | 21:15

3
Могат ли да кажат на пълнолетни хора кога да се прибират????
Панайот Волов

2012.03.03 | 19:57

2
Разбра се,кои са убийците! Ето ви обективните предпоставки,истината>Случилото се,макар и за съжаление,е поредният логичен инцидент в Студентски град.Причината е ненормалната обстановка там,с най-много заведения с алкохол,много са денонощно работещи,има дрога,хазарт и всичко за което се сетите. Причината не е в един или друг младеж,а в това,че целия порок е заведен директно при младите на България,там,някои още деца.Главният въпрос е кой е разрешил там заведенията,на кого са,кой печели милиони от тях,кой взима рушвети по узаконяването им,при наемите и т.н.Това са наистина милиони и работата е направо опасна.Вижте кои медии,телевизии и пр.неглижират проблема и обвиняват за това този или онзи младеж.Пита се-защо се прикрива всячески проблема??!!Тези заведения се контролират от червена бандитска олигархия,това е!Това е вреди на националната сигурност,защото съсипва бъдещето на България,нейните млади и умни хора!Това също е и директно източване на парите от държавата.Симулира се уж уреждането на децата в общежития,със символични наеми,не се плаща парно,вода и т.н.Но спестените от децата за жилище пари(които са им давани и от измъчени,често бедни родители някъде в страната)отиват директно в тези заведения,където се лее алкохол и други отрови,деградираща обстановка и чалга,проституция и насилие. Впрочем в същия блок имаше двойно убийство преди време,май всички са го забравили!!??
челопеч

2012.03.02 | 16:32

1
и сега кво ще правят тия от дискотеките.....май ще има фалирали заведения!Едва ли ще стане - отново чесане на езиците!

Добави коментар

Водещи новини