Купища боклуци се изхвърлят между жилищни сгради в Пловдив

  • 21 февруари 2019 07:50

  • 320
  • 0
Купища боклуци се изхвърлят между жилищни сгради в Пловдив
©

Купища боклуци и мръсотия са ежедневна гледка от терасите в жилищни блокове в Пловдив, в близост до Арман махала. Според потърпевшите много от хората в района не използват контейнерите и хвърлят боклука си, където им падне, съобщава Нова тв.

„Ежедневно има изхвърляне на отпадъци на ул. „Хан Телериг” и от самия блок, и от живущите наоколо. Образуват нерегламентирани сметища”, каза Николай Георгиев, отговорник-поддръжка на чистотата в район "Северен". От общинското предприятие твърдят, че по улицата са разположени достатъчно на брой контейнери за смет. Всекидневно през жилищния район преминава и тежка сметоизвозваща техника.

Този пловдивски квартал е рекордьор по най-много съставени фишове и актове за нарушения на Наредбата за опазване на околната среда на територията на общината. 

„Хващат се много нарушители. Ефект има. Показателно е по това, че няма санкциониран гражданин, който да е хванат за втори път на същото място за същото нарушение. Лошото е, че голяма част от изхвърления отпадък е след края на нашето работно време - в събота и неделя, по късните часове и тогава няма как да хванем абсолютно всички нарушители”, допълни Николай Георгиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини