Български военнослужещи бяха наградени с военни отличия на Въоръжените сили на САЩ

  • 15 февруари 2019 18:15

  • 1179
  • 4
Български военнослужещи бяха наградени с военни отличия на  Въоръжените сили на САЩ
© Министерство на отбраната

Трима български военнослужещи - полковник Георги Маргитин, старшина Явор Бехар и майор Пламен Бончев, участвали в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“ в периода януари - юли 2018 г., получиха днес, 15 февруари, военни отличия, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Те са удостоени от министъра на Сухопътните войски на САЩ за проявен висок професионализъм при изпълнение на задачите по време на мисията в Афганистан. Официалната церемонията се състоя в зала „Тържествена“ в Министерството на отбраната и на нея присъстваха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. Наградите бяха връчени от полковник Шанън Джонсън, аташе по отбраната и най-старши военен представител на САЩ у нас.

Националният командир на 35-ия български контингент полковник Георги Маргитин и главният сержант на контингента старшина Явор Бехар бяха удостоени с медал „Бронзова звезда“. Двамата са наградени за отлично изпълнение, експертност и отдаденост по време на своята служба в операция „Решителна подкрепа“.

Третият отличен български военнослужещ - майор Пламен Бончев, бе удостоен с медал на Сухопътните войски за доблестна служба в бойни условия. Отличието е за достойното изпълнение на служебните задължения като съветник по техническата поддръжка в Екипа за съветване и подпомагане на Силите за сигурност на Афганистанската национална армия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1179 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ана Тема

2019.02.15 | 21:00

4

Посмесища и Под логи !
Когато краварете бомбандираха цивилните жители на София,хвърляха за българските деца и играчки- бомби.
Анатема на слугите български!

2019.02.15 | 20:02

3

Посмешища корбанджий

BAI HUI

2019.02.15 | 18:36

2

to na teliaci kakav medal da dadat

гост

2019.02.15 | 18:22

1

На БГ Мадурото няма ли му дадат и на него някое отличие!

Добави коментар

Водещи новини