Откриха изчезналото от социален дом момиче

  • 29 февруари 2012 16:14

  • 1776
  • 1
Откриха изчезналото от социален дом момиче
©

13-годишно момиче, обявено за общодържавно издирване, бе открито от криминалисти от СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мая Кирилова Димитрова бе обявена за общодържавно издирване, след като изчезна на 21 февруари от Центъра за настаняване от семеен тип в Берковица. При предприетите незабавни действия местните полицейски служители изяснили, че момичето се е качило в автобус за София и подали информацията на колегите си в СДВР.

Криминалистите от сектор „Издирване” започнали работа по случая – срещи и разговори с познати на нейни близки, серия от проверки на адреси в централната част на столицата, в кварталите „Филиповци” и „Факултета”. Днес около 14.00 часа те попаднали на момичето при проверка на пореден адрес в кв. „Факултета”. В дома живеел без адресна регистрация един от братята на малолетната – Р.Т. на 22 години, криминално проявен и регистриран за кражби и обсебване, установили издирвачите.

Мая е предадена на специализирани служители за работа с деца от сектор „Превенция и контингент”, които и в момента разговарят с нея. Тя казала, че от пет години живеела в Берковица, нямала други близки освен братята си, които много й липсвали. Знаела, че единият от тях живее в София, не издържала и взела автобуса, за да го види. По думите й върху нея не е упражнявано насилие.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1776 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.29 | 19:08

1
ееееееееее цигането си е заслужило куршума

Добави коментар

Водещи новини