Автобусните превозвачи: Министрите на транспорта и финансите ни обещаха законодателни промени

  • 14 февруари 2019 20:44

  • 593
  • 0
Автобусните превозвачи: Министрите на транспорта и финансите ни обещаха законодателни промени
© Булфото (архив)

Министрите на транспорта и на финансите - Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети и Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, са се съгласили да предложат законодателни промени, с които да се даде "ясна дефиниция" за нерегламентиран превоз.

Това заяви за БНР председателят на Сдружението на автобусните превозвачи Петър Захариев след днешната среща с представителите на правителството. „Стъпвайки на тази база, имайки този нормативен документ, конкретните контролни органи ще могат да се справят с тези превози“, каза той и допълни, че министър Горанов ще внесе до два месеца законопроект за регистриране на всички обществени превози по ДДС.

Преди срещата той изрази очакване за "втора крачка, след като миналата седмица постигнахме съгласие да започнем работа в оперативни групи, тоест начин, по който да намерим решение на основни проблеми - нерегламентирани превози, субсидиране и компенсиране на обществения превоз на пътници, особено в малките региони, начини на възлагане чрез обществени поръчки или концесионни".

Конфедерацията на автобусните превозвачи бе обявила, че от днешната среща ще зависи дали в понеделник ще се състои обявения от превозвачите протест заради нерешените проблеми в сектора.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини