Над 700 души са напуснали доброволно от "Български пощи"

  • 29 февруари 2012 11:29

  • 659
  • 0
Над 700 души са напуснали доброволно от "Български пощи"
© Булфото

717 служители са възползваха от преференциалните условия и получиха обезщетение между 2 и 10 работни заплати в рамките на програмата за за доброволно напускане в „Български пощи" ЕАД, съобщиха от дружеството.

Оптимизацията на персонала е част от стратегията за реформи на „Български пощи" ЕАД. Предстои още въвеждане на разходни норми на труд в дружеството за 2012 г. В резултат на прилагането им там, където има по-малък обем на работа, служителите ще бъдат преназначавани на намален работен ден - от 8 на 6 или 4 часа. Реално хора няма да бъдат съкращавани, но ще бъдат реализирани икономии във фонд работна заплата. Третата стъпка е пенсионирането на служители, като на техните места няма да има нови назначения.

За да повиши квалификацията на своите служители и качеството на обслужване на клиентите, дружеството стартира нов проект. Проектът предвижда обучение на фронт офис служители и началници на пощенски станции в областта на комуникационните и маркетинговите умения, както и работата в екип. Проектът стартира пилотно в София. До средата на април 2012 г. ще бъдат обучени всички 120 началници на пощенски офиси в София, а до края на годината и 700 касиери. След месец юни 2012 г. обучението ще обхване всички пощенски станции в страната.

Последвайте канала на

659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини