Румен Радев ще удостои културни дейци и учен с висши държавни отличия

  • 01 февруари 2019 17:13

  • 804
  • 2
Румен Радев ще удостои културни дейци и учен с висши държавни отличия
© Булфото (архив)

На 4 февруари, понеделник, от 11.30 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще връчи висши държавни отличия за заслуги в областта на културата и на образованието, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава ще отличи с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – първа степен театралния, оперен и телевизионен режисьор Бина Харалампиева, която за 35-годишния си професионален опит е реализирала повече от 100 постановки. Актьорът с множество роли в театъра, киното и телевизията Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май ще бъде удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ - огърлие. Президентът Радев ще награди с орден „Стара планина“ - първа степен поета, композитор и режисьор Михаил Белчев.

Ученият и преподавател акад. Минчо Хаджийски ще бъде отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ - първа степен за заслуги в областта на образованието и науката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
804 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.01 | 18:17

2

тоя статист нещо друго прави ли, освен да кичи разни смешници със значки?!?!

оня с коня

2019.02.01 | 17:50

1

Да е жив и здрав българският президент.

Добави коментар

Водещи новини