Електрическо табло се озова по средата на улицата в Пловдив

  • 30 януари 2019 07:41

  • 1105
  • 4
Електрическо табло се озова по средата на улицата в Пловдив
© БНТ

Електрическо табло попадна по средата на улица в Пловдив след ремонт на пътната настилка. По време на реконструкцията то не е било премахнато, а работниците са поставили плочките около него. Шофьорите са принудени да го заобикалят с автомобилите си, а живеещите в близост са притеснени от инциденти. Те са изпратили жалба до общината и за некачествен ремонт на улицата пред домовете им.

Преди месец на улица "Детелин Войвода" в пловдивския район "Централен" започва дългочакан ремонт. На това място е имало път с разбити тротоари, а електрическото табло било до ограда. След подмяна на уличната настилка обаче тротоарите са премахнати и съоръжението остава по средата на пътя, съобщава БНТ.

Сега живеещите в близките кооперации са принудени са заобикалят таблото.

От електроразпределителното дружество, чиято собственост е таблото, заявиха, че то е обезопасено. Обещаха скоро то да бъде изместено на подходящо място, така че да не пречи на движението.

Освен таблото проблем за живеещите в близките кооперации се оказва състоянието на улицата след ремонта. Хората са събрали над 30 подписа с настояване общината да преразгледа проекта за реконструкцията. Според тях наклоните на улицата не са направени правилно и не е изградена добра отводнителна система.

По проект, близо до кооперациите е трябвало да бъде обособена зелена зона с беседка, но това не се е случило, казват хората. Вместо това там все още стои незаконна постройка. Тротоари също липсват.

Ръководителят на проекта архитект Соня Славчева обясни, че наклоните са направени правилно и опасенията на хората за наводнения не са основателни. На обекта ще бъде направена проверка и ако има дефекти, те ще бъдат отстранени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1105 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
vat

2019.01.30 | 10:53

4

Явно таблото им пречи да си карат колите по големият и хубав тротоар!

2019.01.30 | 10:29

3

Хахахахах. Поредната Гърбава далавера, пардон работа. Да живее вожда и всичките му калинки

2019.01.30 | 09:18

2

При първия дъжд или сняг ще се чуе.

fet

2019.01.30 | 08:39

1

на мен на тротоар ми прилича, а не на път...това , че има автомобил не дава заключение

Добави коментар

Водещи новини