Дядо купи лаптоп на внуците си с 10 кила монети

  • 28 февруари 2012 12:05

  • 3192
  • 1
Дядо купи лаптоп на внуците си с 10 кила монети
©

Пенсионерът Иван Донев купи лаптоп на внуците с 10 кила монети.

Възрастният мъж се заклел, че ще вдигне революция, ако не му приемат стотинките, събирани с бабата и внуците повече от година. Така той събрал цяла торба монети и ги броил два часа пред продавач на лаптопи в квартала. Дядото успял да реализира 620 лева, събирани в две петлитрови пластмасови шишета от минерална вода и спокойно купил на внуците лаптоп втора употреба.

Хората в града се жалват, че магазинери масово отказват да приемат жълти стотинки, особено от пенсионери, държат се грубо и ги връщат, информира "Стандарт Нюз". Подобни случаи вече имало и на много места в самия център на Пазарджик. Продавачите в бакалии и павилиончета обяснявали, че не им трябват жълтите стотинки, защото се чудели как да ги пробутват на доставчиците на стоки, които също ги отказвали.

"Обикновено ни пращат в банката и ни отказват елементарни неща като хляб, мляко и четвърт парчета сирене или салам", оплакаха се пенсионери. Те се заканиха да алармират Комисията за защита на потребителите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3192 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Активен

2014.11.19 | 11:40

1
Овцедушието е трудно лечима болест. Аз ходя на протести срещу АКТА, срещу високите цени на горивата и парното и ще продължавам да го правя, защото когато остарея не ми се събират жълтите стотинки. От мен зависи, от теб зависи, от всички недоволни зависи. Ако не си активен, значи си пасивен, т.е..., абе не е нужно да се пояснява.

Добави коментар

Водещи новини