В София 180 машини са работили по почистването на снега на улици и булеварди

  • 26 януари 2019 07:57

  • 503
  • 0
В София 180 машини са работили по почистването на снега на улици и булеварди
© Булфото/Архив

В София 180 машини са работили по почистването на снега на улици и булеварди тази нощ във всички 24 райони, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Извършени са обработки със смеси срещу заледяване и на места избутване на снежна маса по всички трасета на обществения транспорт, основни улици в кварталите, опасни и стръмни участъци, мостове, както и общинската пътна мрежа. Обработки са направени и на Южната дъга на околовръстен път. Снегопочистващата техника продължава работа към момента в някои от районите на града като "Красно село", "Овча купел", "Надежда" и др. Опесъчаване е направено в планината Витоша на пътищата Драгалевци Ц Алеко и Бояна Ц Златни мостове.

Започва и почистването на прилежащите пространства на спирките на градския транспорт, подходи към подлези и тротоари. В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Обстановката следят екипи на Столичен инспекторат и дирекция "Аварийна помощ и превенция", които извършват обходи на терен.

Днес се очакват също валежи от сняг. Напомняме на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост. В Кризисните центрове за хора, останали без дом, са настанени 146 души. Гражданите могат да подават сигнали на тел. 070017310 или на 112.

Последвайте канала на

БТА
503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини