Балчик пристъпва към реконструкция на крайбрежната алея

  • 24 януари 2019 11:24

  • 950
  • 0
 Балчик пристъпва към реконструкция на крайбрежната алея
© Булфото

Община Балчик пристъпва към реконструкция на крайбрежната алея, която свърза културно-информационния център "Мелницата" и архитектурно-парковия комплекс "Двореца", съобщават от кметската управа. Съвместният проект с румънската община Мангалия получава финансова подкрепа по Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г".

С ресурс от около 1 500 000 лева се предвижда да бъде положена нова настилка на алеята край морския бряг, да бъдат възстановени предпазни и отводнителни съоръжения и да бъде изградена зона за велосипедисти.

Общината вече обяви обществена поръчка за управление на проекта "Синергия на природата и културата - потенциал за развитие на трансграничния регион". От ръководителя на екипа се изисква да е реализирал поне един инфраструктурен проект, а сред останалите специалисти трябва да има експерт по организация и координация на строителните процеси, по юридически контрол и по мониторинг. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени публично на 13 февруари.

Последвайте канала на

Нора Виткова
950 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини