Авиомузеят в Бургас работи и през зимата

  • 23 януари 2019 15:41

  • 412
  • 1
Авиомузеят в Бургас работи и през зимата
© община Бургас

Експозицията на пътнически, селскостопански и военни самолети, разположена на открито на летището в Бургас приема посетители и през зимния период. До края на месец май цените за посетители са намалени. Това съобщиха от пресслужбата на местната община.

На летището в Бургас посетителите могат да видят истинската "легенда" на авиацията - самолетът Ан-12, в който има интерактивна изложба, както и реактивния пътнически самолет Туполев - Ту-154. Основната дейност, която е изпълнявал Ту-154 е превоз на пътници, като първият му полет е бил до град Манчестър (Англия). От юни 1992 до юни 1994 година е летял под македонски флаг. На 31 октомври 1996 година каца за последно на Летище-Бургас. Летял и служил на Българската гражданска авиация 15 години.

Любителите на силни усещания могат да опитат авиаторските си умения с тестови полет с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам. До април 1997 година МиГ-17 е бил на съхранение във висшето военно въздушно училище "Георги Бенковски".

Старите самолети, разположени в района на Летище-Бургас бяха амортизирани с годините и недостъпни. Идея те да станат авиомузей на открито съществува от 1998 година.

След като Община Бургас придоби собствеността върху старите самолети, тя възстанови външния и вътрешния вид на летателните апарати. Музеят на авиацията в Бургас разполага с 9 летателни машини, сред които има представители на селскостопанската, гражданската и военната авиация.

Последвайте канала на

Нора Виткова
412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
!?!?!?

2019.01.31 | 18:41

1

Придобила тя.Натрапиха й тази собственост от ДС ченгето, бивш директор на летище Бургас - Калин Барзов.

Добави коментар

Водещи новини