Екозащитници обвиняват спортен клуб в насаждане на омраза

  • 23 януари 2019 10:34

  • 619
  • 3
Екозащитници обвиняват спортен клуб в насаждане на омраза
© Фейсбук

На тренировка през уикенда деца и възрастни тичат в Борисовата градина с тениски, на които ясно се вижда и тяхната кауза - "Не на кучетата в парка!". Инициативата им предизвика гнева на екозащитници, а собственици на софийски кучета се заканиха да излязат на протест срещу "насаждане на такава агресия сред децата". На тениските освен знак за забрана на животните, са изписани и думи като "българоубийци", "джендъри", "атеисти".

"Спортистите не сме срещу кучетата и този знак не значи, че ги гоним, а значи, че трябва да се спазва законът и всички указания, които не поставят нашите сигурост, бъдеще и живот в опасност", обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по планинско бягане Димитър Кисьов.

По неговите думи не е имало друг начин за справяне с проблема, тъй като институциите се правят на разсеяни.

"Нямам нищо против инициативата, но начинът, по който тя се случва, е скандален. Едно от децата, участвали в този маратон, ми каза, че е било заставено да носи такава тениска. Това объркване с тези думи "джендъри", "българоубийци" е много несериозно. Трябва да се подходи по съвсем различен начин", коментира в "България сутрин" ветеринярният лекар Мила Бобадова.

Според нея трябва да се намери компромисен вариант и да се обособи част от парка, в която спортистите да тренират и друга, където хората да могат да разхождат кучетата си.

Димитър Кисьов отрече децата да са били накарани да носят тениските насилствено и заяви, че родителите им също са знаели и са подкрепяли каузата.


Последвайте канала на

Novini.bg
619 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Махмут

2019.01.23 | 12:42

3

Кучетата са мужици и атеисти, а В.Ч.С.К.!

един

2019.01.23 | 11:30

2

Либералчетата призовават за "свобода", нали? Но те от своя страна не зачитат противоположното на тяхното мнение. Това не е ли насилие, неравенство, агресия? С две ръце съм за каузата!

асд

2019.01.23 | 10:43

1

е какво излиза - който не иска да гази в кучешки лайна говори с езика на омразата, той е ксенофоб, расист, фашист, националист. с две думи не отговаря на евроатлантическите ценности.

Добави коментар

Водещи новини