Родители бранят учителката, отрекла кацането на Луната

  • 22 януари 2019 09:03

  • 5560
  • 13
Родители бранят учителката, отрекла кацането на Луната
© Кадър: БТВ

Кацнал ли е човек на Луната или историята е фалшифицирана? Бурен спор се разрази в социалните мрежи преподава ли се в четвърти клас популярната теория на конспирацията. Пост на родител в социалните мрежи твърди, че начална учителка е съобщила като факт, че човек не е стъпвал на Луната. Урокът е изнесен пред четвъртокласници по предмета "Човекът и природата”. Версиите какво точно е станало в клас обаче се разминават.

"Учителят вече отдавна не е център на обучение, има различни източници на информация, които са полезни, както за деца, така и за възрастни. Децата са ни будни, любознателни и винаги се стремя по предмета, който преподавам и темата, да включвам допълнителен материал. Това каза пред БТВ учителката Лидия Булева от 38-о ОУ „Васил Априлов”, около която през последната седмица се разрази скандал заради твърдението на родител, че в час Булева учи децата, че кацането на Луната през 1969г. всъщност никога не се е състояло.

„В края на часа пуснах на децата видео от YouTube в което имаше аргументи и контрааргументи за стъпването на човешки крак на Луната. Преведох съдържанието на видеото в най-общ вид. След което детето си е отишло вкъщи, споделило  на родителя си, че никой никога не е ходил на Луната, родителят потресен, прави коментар в социалните мрежи, в Twitter, разказа Булева.

Учителката посочи, че е искала да разнообрази преподавания урок с допълнителна информация. Целта ѝ била да събуди интерес у четвъртокласниците и да ги предизвика да търсят разнообразна информация: „Просто смятам, че в науката има много области, в които има спорни въпроси, неизяснени въпроси. И когато детето получава различна информация, това го кара да търси още един източник. Успях да събудя интерес и любопитство”.

Директорът на училището Мариета Димитрова призова за диалог между училището и родителите: „Господин Иванов първо изнесе информацията в публичното пространство, след което дойде при мен, не пожела дори да говори с класния ръководител. Първото нещо, което пожела, е да премести детето в друг клас, след което реши да не го мести. Този господин на родителската среща не пожела публично да се извини”, посочи Димитрова.

По-рано през деня родителите на децата от класа на Булева изпратиха писмо, в което изразяват подкрепата си за нея.

„Днес, когато темата „качество на образованието“ e изключително значима за все повече родители, един столичен учител с над 30 годишен опит има куража и отговорността да отваря прозорци към различни и интригуващи теми и аспекти от съществуването ни пред нашите деца. Не приемаме лекотата и наглостта, с която се коментират качествата ѝ (на Лидия Булева – бел. ред.) и ситуацията в публичното пространство от хора, които не познават нито учителката, нито класа, нито училището, нито са запознати докрай с фактите, но си позволяват да издават присъди и създават отровна и вредна среда както за децата от този клас, така и за училището”, се чете в писмото.

Последвайте канала на

Novini.bg
5560 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
ИЗСРАНИТЕ РОСИ

2023.08.02 | 13:21

13
НЕНАДМИНАТО БЕЗОЧИЕ НА ИЗСРАНИТЕ РОСИ!!!...РОДИНАТА МИ Е ТОТАЛНО ОСРАНА С ГНУСНИТЕ ИМЕНА НА РОСИТЕ И С ТЕХНИТЕ ЧУЧЕЛА. 13 ВЕКОВНА БЪЛГАРИЯ Е С ЧУЧЕЛОТО НА САШО ТАРАШО НА КОН И БЕЗ БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ В АДМИНИСТРАТИВНИЯ СИ ЦЕНТЪР.ВСИЧКИ,ВСИЧКИ,КОИТО РОСИТЕ СА ОСВОБОЖДАВАЛИ МРАЗЯТ РОСИТЕ. ЕДИНСТВЕНИТЕ,КОИТО ОБИЧАТ ОНОДИТЕЛИТЕ РОСИ СА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ. РОСИТЕ ПРЕЗИРАР ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ И КАЗВАТ,ЧЕ ЛЮБОВТА И СЕ ДЪЛЖИ НА ФАКТА,ЧЕ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ВСИЧКО ЧОВЕШКО,ЗА ТОВА Ѝ ТЕРИТОРИЯТА НА РОСИТЕ ОКОЛО БАЛКАНА-ТАКА НАРЕЧЕНАТА БЪЛГАРИЯ Е КЕНЕФ НА РОСИТЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...В КЕНЕФА НА РОСИТЕ ОКОЛО БАЛКАНА ВСЕКИ ДЕН Е ПРАЗНИК НА ПАРТИЙНОСЛАВНАТА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКА БАНДИТОПАРТИЗАНСКА КРЕМЪЛСКОИДИОТСКА ПУТЬОВА ЦЪРКВА... ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...

2019.01.23 | 22:12

11

ГОСПОДА, НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ИНТЕЛЕКТА НА 10 ГОДИШНИТЕ!

Мога да се обзаложа, че интелекта на много от тях е по висок от тоя на Pravdoliub Ivanov, без да „имам честта“ да го познавам, но имайки предвид реакцията му и написаното от него.

п.п.

2019.01.23 | 22:15

12

Дори 10 годишната му дъщеря е възприела фактите, но той не! Поведение „достойно“ за средновековен инквизитор или партиен секретар от близкото минало!

зьц

2019.01.23 | 10:03

10

Добре ако приемем, че американците са кацнали на луната защо днес 2019 година след 50+ години космически програми още нямат работещ космически двигател ?
Нямам доказателства, че не са кацали, но определено имам съмнения.
Цял живот на човечеството е манипулирано с фалшива история.
Детайлни снимки на луната няма до ден днешен,

LUNAR Astronaut

2019.01.22 | 20:12

8

Учителката е пич! Трябва да ги учи да мислят, а не да приемат всяко твърдение за истина.
И аз не вярвам да са ходили. Ако бяха - до сега щяха да са построили МОЛ там!

българин

2019.01.23 | 09:39

9

Евала за коментара!
Краварете,в желанието да са по-по-най и първи във всичко и да богатеят за сметка на ограбването на останалите народи причиниха на човечеството много злини, и много лъжи съчиниха,включително и за "първата крачка на Луната",за"новичок"-а,за химическите оръжия на Садам,за Северна Корея,за Иран и пр..Списъкът е необятен.
Истината е,че краварски крак там/на Луната/не е стъпвал никога,както и крави не са пасли !

Иванчо и Марийка

2019.01.22 | 18:57

7

Деца, питайте госпожата защо не падаме, ако земята се върти и сме отдолу.

астронавто-космонаФт

2019.01.22 | 09:47

4

То и ние виждаме как държавата затъва, ама Тиквата вика, че богатеем!

2019.01.22 | 11:14

6

аман от песимисти, все потъвате. все ви е криво. а живота си отминава, и в един момент сте гърбави недоволни старчета

Поредната излукала русофилка

2019.01.22 | 09:37

2

Която се изложи като ”кифладжийка без кифли”. Силният момент в ”гениалното заключение” на тази ”кукъвица” е, че стъпването на Луната било снимано в Холивуд,а спред нея на луната били ходили само руснаците. Хахааааа. Тя дори не отбелязва,че само преди 20 дни световните агенции разпространиха новината,че Китай успешно е ”стъпил на обратната страна на Луната” Ами те ”Голдън гейт” ”Емпайър стейт билдинг” ”долара” ”Уол стрийт” Световната банка и 812 военни бази по цял свят и те са руски! Хахаааа! О свещенна простота! О БСП, НИНОВА И ЧЕХЛЬО льотчика!

буа

2019.01.22 | 10:35

5

Изкукуригал трол, работещ за 0.05ст на коментар,
LeL.. .

Съдията

2019.01.22 | 09:27

1

Toва е самата истина!

В Карлуково си нали

2019.01.22 | 09:42

3

Гениални астронавте?

Добави коментар

Водещи новини