Навършват се 4 години от трагедията с влака София-Кардам

  • 28 февруари 2012 07:22

  • 753
  • 0
Навършват се 4 години от трагедията с влака София-Кардам
© Булфото

Днес Варненският и Великопреславски митрополит Кирил и добрички свещеници ще отслужат панихида в памет на жертвите във влака София – Кардам. Тъжният помен започва в 10:00 часа в двора на храм "Св. Троица" пред оброчния кръст, съобщиха от пресцентъра на община Добрич.

Днес се навършват точно 4 години от зловещата нощ, когато в огнената стихия на влака София - Кардам загинаха девет души, от които петима добруджанци. Пожарът възниква в кушет-вагона на влака и бързо се разраства. Инцидентът става при навлизането на композицията в индустриалната зона на Червен бряг.

В целия влак се возят 150 души. В самия кушет-вагон има 35 пътници, а деветима от тях загиват в огнената стихия. След инцидента се разбира, че вратите на вагона са заключени - от съображение за сигурността на пътниците и за да няма кражби, но при този инцидент това се оказва фатално за живота им.

На този ден всяка година Добрич почита паметта на своите съграждани, които не можаха да стигнат до домовете си.

Кметът на Добрич Детелина Николова призовава добричлии да запалят свещ в памет на нелепо загиналите им съграждани Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев и Калчо Стефанов.

Последвайте канала на

753 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини