Кметът на Стара Загора оттегли жалбите си срещу хората, обиждали го в мрежата

  • 21 януари 2019 19:13

  • 1416
  • 6
Кметът на Стара Загора оттегли жалбите си срещу хората, обиждали го в мрежата
©

Развръзка след скандала между кмета на Стара Загора Живко Тодоров и потребители във „Фейсбук”. Градоначалникът заведе четири наказателни дела за обида и клевета заради думата „смешник", но днес изтегли обвиненията.

Преди около месец в групата „Истината за Стара Загора” с 40 хил. членове кметът Живко Тодоров е наречен смешник. Поводът е неспазен срок за ремонт.Следват съдебни жалби за 5 хил. лв. Заради широкия обществен отзвук и обвинението, че завеждайки наказателни дела кметът атакува свободата на словото, Тодоров оттегля исковете.

„Съжалявам, но не може да се бърка свободата на словото със свобода за ругателство”, коментира Живко Тодоров, предаде  БТВ.

Адвокатът на един от обвиняемите потвърди, че жалбата е изтеглена днес в 13:50 ч., но според него до осъдителна присъда нямало да се стигне.

Кметът обещава, че вече няма да води дела за обиди. Живко Тодоров допълни, че не е решил дали ще се кандидатира за следващ мандат на местния вот през октомври.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1416 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.01.22 | 05:29

6

ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ГЛАВЕН ПАЛЯЧО В НЯКОЯ ИЗПАДНАЛА ТРУПА НА КОЯТО ИМ ЛИПСВА КЛОУН.ТАМ ЩЕ СЕ ВПИШЕ ИДЕАЛНО.

2019.01.22 | 05:27

5

СОПОЛ НЕЩАСТЕН.СЕГА ПОДАЙ ЖАЛБА И СРЕЩУ МЕНЕ БЕ ДУХАЧ ПРОСТ.

2019.01.21 | 23:27

4

А ако не беше от ГЕРБ дали управляващите щяха да го подкрепят толкова този кмет и дали е най доброто като се сложиха тези плочки,че като замръзна и се заледи,хората едва вървят от страх да не паднат

Константин

2019.01.21 | 20:25

1

Наистена живеем в странна държава. Кмета Живко Тодоров направи толково много за Стара Загора,че мойте уважения към предишните кметове,но всички заедно събрани наполовина ако бяха направели колкото господин Тодоров сега Стара Загора щеше да е като Лас Вегас . Но понеже ние българите винаги като гледаме отсрани даваме много акъл, но ако трябва да направим нещо първи се крием. Тези хора от Истената за Стара Загора нещо градивно направи ли са за Стара Загора? Или само знаем да плюем тези,които работят за бъдището за града? По добре ли щеше за града да ги няма тези ремонти и да изглеждаше както преди управлението на господин Тодоров? И на мене ми е неприятно като като ме заболи зъб,но ходя на зъболекар. Господин Тодоров мисля,че от негова страна прави всичко възможно ремонтите да бъдат в график,но те се изпълняват от фирми,а не лично от кмета. Значи искаме да сме точни като японците,но манталитета да ни остане български.

2019.01.21 | 21:43

3

Има вероятност, написаното от теб, да е истина, НО

Може и да придобием японски манталитет, когато наш министър си подаде оставката за СУМАРНО закъснение на влаковете 5-10 минути (факт), а не ДНИ!

Иво

2019.01.21 | 21:43

2

Голям смешник

Добави коментар

Водещи новини