Румънски социални работници посетиха Велико Търново

  • 21 януари 2019 14:43

  • 303
  • 0
Румънски социални работници посетиха Велико Търново
© Pixabay

Социални работници от румънската област Телеорман посетиха социални услуги в община Велико Търново, съобщиха от общинския пресцентър.

Представители на Генералната дирекция за социално подпомагане и закрила на детето в област Телеорман, Румъния, на организацията "Свободен младежки център" - Видин, и социални работници от Велико Търново са дискутирали по темата "Какво се случва с пълнолетните младежи, които напускат социалната система".

Румънските експерти са представили добрите резултати от своя проект "Искаме да знаем как ще работим", чиято целева група включва младежи над 18 години, които са напуснали или предстои да напуснат системата за закрила на детето в област Телеорман.

Директорът на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване" Росица Димитрова е представила дейностите на дирекцията в два от центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания във Велико Търново, както и в Центровете за обществена подкрепа, за социална интеграция и рехабилитация за деца и младежи с увреждания, и в Общностния център за деца и родители "Царевград".

Последвайте канала на

Novini.bg
303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини