Синдикатът на полицаите: Вдигнаха годините за пенсия без разговори с нас

  • 27 февруари 2012 15:55

  • 920
  • 1
Синдикатът на полицаите: Вдигнаха годините за пенсия без разговори с нас
©

Недоволни сме от начина, по който се взимат решения, които пряко засягат социалните, икономически и професионалните права на нашите членове. Това става без да се провеждат разговори и преговори с нас като синдикална организация. Имам предвид скоковото увеличаване с две години на общия осигурителен стаж за получаване на пенсия. Основно срещу това е нашият протест.

Това заяви председателят на на УС на Синдикалната федерация на служителите от МВР Валентин Попов пред БНР по повод обявените намерения за протест на полицаите.

"Към момента се провеждат разговори между наши представители и представители на политическото ръководство на Министерството на вътрешните работи. Утре ще внесем едно писмо с искане за организиране на поредния, да се надяваме последен, кръг от преговори, на който евентуално да се опитаме да сближим позициите на двете страни дотолкова, доколкото както това е разписано в Закона на МВР, според който, когато професионална организация на служителите е обявила протест, и нейното ръководство, и ръководството на МВР би трябвало да положат усилия за премахването на причините за протеста. Надявам се това да стане до края на месеца", каза Попов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
920 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Милиция.Полиция

2012.02.28 | 16:36

1
Не Ви ли е срам г-да Ченгета,едни да се пенсионират на 65г.,а Вие на 45г.!Да не би случайно да сте се преуморили много,при положение че сте от бюджетната сфера!Та нали ние Ви изкарваме заплатите и пенсиите!!!!!!!!!???????

Добави коментар

Водещи новини