Шофьори на градски автобуси в Русе се топлели на газови бутилки

  • 27 февруари 2012 14:27

  • 1333
  • 0
Шофьори на градски автобуси в Русе се топлели на газови бутилки
©

Шофьори на четири градски автобуса в Русе се топлели на газови бутилки за битови нужди. Това съобщи директорът на областната дирекция "Инспекция по труда" в крайдунавския град Ирена Николаева.

Нарушенията били установени след проверка по няколко линии, обслужвани от двама частни превозвачи. На газовите бутилки били монтирани самоделни устройства за отопление на автобусите. За нарушението са информирани кметът на Русе и областният отдел на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Шофьорът на един от автобусите обяснил, че парното му не работело и затова използвал този начин за отопление, а други водачи казали, че не искат да горят допълнително гориво и така затопляли превозното средство в началото на курсовете. "Дали сме предписания газовите бутилки да бъдат премахнати. Обществото трябва да е наясно, че този начин за отопление е много опасен - едва ли не по улиците на Русе има движещи се бомби", каза Николаева. По време на проверките са открити и нарушения, свързани с работното време. Оказало се, че смяната на шофьорите продължава повече от 14 часа.

По време на проверките имало и агресивно поведение от страна на граждани и шофьори към инспекторите. До физическа саморазправа не се е стигало, но се наложило да бъде извикана полиция, тъй като водачът на един от автобусите отказал да предостави поисканите документи.

Последвайте канала на

БТА
1333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини