Щабът на ВМС във Варна празнува юбилей (снимки)

  • 14 януари 2019 12:08

  • 350
  • 0
 Щабът на ВМС във Варна празнува юбилей (снимки)
© Булфото

Всеки флотски офицер трябва да има кураж да изказва и аргументира собствено мнение, а след вземане на решение да дава най-доброто от себе си за изпълнението му, каза днес командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев при официалното честване на 120-а годишнина от основаването Щаба на флота. 

Тържеството се проведе в сградата на Адмиралтейството и събра представители на местната и държавната власт във Варна, офицери, цивилни служители, адмирали от запаса и резерва.

Щабната и корабната служба във флота не са противопоставени, посочи Петев. По думите му много офицерите в Адмиралтейството са преминали първо през командните мостици. Немалко от тях след службата си в Щаба отново се връщат сред матросите, макар и на по-висока длъжност.

По случай годишнината и за проявен висок професионализъм днес със заповеди на министъра на отбраната и на началника на отбраната бяха наградени офицери. Част от тях бяха повишени в длъжност или във военно звание. Бе обявен и новият началник на щаба на ВМС - кап. I ранг Камен Кукуров, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини