Жители на Троян на протест срещу незаконна циганска махала

  • 14 януари 2019 09:38

  • 4166
  • 3
Жители на Троян на протест срещу незаконна циганска махала
© Нова телевизия

След случая във Войводиново - вълна от недоволство срещу незаконни постройки и в Троян. Стотици жители на града поискаха в подписка премахването на ромско гето. Местните твърдят, че незаконният квартал се разширява, а обитателите му стават все по-дръзки и нагли.

"40 години страдание на целия квартал. Протести, сигнали, към които държавата не смее да вземе отношение. Около 50-60 човека пребивават тук. В постройките живеят и хора, и животни", каза в сутрешния блок на Нова телевизия Николай Тодоров, представляващ протестиращите от Троян.

"Съществува проблем с незаконните постройки, обитавани от ромите. Общината търси най-хуманното решение на въпроса. На Балабанския завой са извършвани проверки най-малко четири пъти в годината. Никога не са установявани лица, които да ги няма на адреса", заяви главният експерт в общината Румен Варчев.

Вече са били премахнати част от стопанските постройки на мястото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4166 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Васил Василев

2019.01.14 | 17:02

3

Защо са ни тия шибани
мангали.Да си отиват в тяхната шибана държава. А някой знае ли къде е тя...

офф

2019.01.14 | 12:29

2

а некви данъци плащат ли за незаконните постройки, ха ха ха

Така ще е

2019.01.14 | 10:55

1

Така ще е защото над кметовете на всички населени места преди година беше упражнен натиск директно от американското посолство, чиито представители обходиха общините в България под благовидния предлог, че се интересували от положението и численоста на ромското население в общините. Без коментар.

Добави коментар

Водещи новини