Демонтират 30-метровата сцена кула в Пловдив

  • 13 януари 2019 17:44

  • 1508
  • 1
Демонтират 30-метровата сцена кула в Пловдив
© Булфото

 В неделя започна демонтирането на 30-метровата кула с уникална сцена, на която със спектакъла "Ние сме всички цветове" в събота вечерта бе даден стартът на програмата по проекта "Пловдив - Европейска столица на културата 2019". По време на откриването по различно време на сцената се качиха общо 1500 участници, които в края на програмата на двата подиума от по 120 метра, изписаха с големи букви #заедно#together.

Кметът на Пловдив Иван Тотев даде началото на културната година, през която Пловдив ще представлява България и ще бъде европейска столица на културата. Тотев заяви, че в хилядолетната си история, най-старият жив град в Европа винаги е бил културен център в сърцето на не една цивилизация. Градът е събрал в себе си различни етноси и религии. Под този стълб от светлина, символизиращ нашия стремеж към познанието, ние говорим на различни езици от различни държави, но ние говорим за това, което ни обединява заедно, подчерта в словото си Тотев.

В приветствието си еврокомисарят Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова каза, че е горда, че Пловдив е първият български град, който ще бъде столица на културата на цяла Европа. По думите й Пловдив винаги е бил в сърцето на културната история на България и Европа.
На кмета Иван Тотев в присъствието на вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, председателя на НС Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и над 500 официални лица, сред които гости от градовете европейски столици на културата, от Европейския парламент. бяха връчени поздравителни адреси от името на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и от Европейската комисия.

Спектакълът бе реализиран под ръководството на основателя на "Phase7" Свен Сьорен Байер, който предостави на зрителите незабравимо преживяване от музика, светлини и фойерверки.

Едногодишната програма бе подготвена от фондация "Пловдив 2019" в рамките на четири години и включва 300 проекта и близо 500 събития, които обхващат целия Южен централен район, както и градовете финалисти от втория кръг на надпреварата - Варна, София и Велико Търново. Тя бе структурирана в четири тематични платформи - Сливане, Трансформиране, Възраждане и Релаксиране, свързани с типичните за града особености.

Последвайте канала на

БТА
1508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.13 | 18:17

1

Демонтиране, аз ли не съм добре или има нещо нередно в този материал?

Добави коментар

Водещи новини