Неизправни отоплителни уреди са основната причина за пожарите през зимата в Русенско

  • 12 януари 2019 12:55

  • 685
  • 0
Неизправни отоплителни уреди са основната причина за пожарите през зимата в Русенско
© Pixabay

Причините за пожарите през зимния отоплителен сезон в Русенско най-често са късо съединение на амортизирани или технически неизправни отоплителни уреди и съоръжения, както и небрежност и подценяване на мерките за пожарна безопасност. Това съобщават от противопожарната служба в Русе.

Анализите показват, че зачестяват и тежките инциденти при неправилна употреба на газови уреди.

От началото на отоплителния сезон в региона е имало повече от 60 произшествия - основната част от тях са пожари в контейнери за смет, причинени от неизгасена жарава. Има и три тежки инцидента, при които са загинали трима души. При първия случай възрастна жена е починала при пожар в дома си. Причината е неизправност в комина. При втория инцидент жертвата е възрастен мъж. Огънят лумнал от неизправна електрическа печка за отопление в къщата, която обитавал. Третият инцидент е отпреди двайсетина дни - самотно живеещ 67-годишен мъж е починал при пожар в къщата си в русенското село Сваленик. Тялото му било открито до печка на твърдо гориво в една от стаите.

От противопожарната служба информират, че през миналия есенно-зимен сезон в област Русе са били регистрирани 141 пожара. При инцидентите са загинали трима души, а двама са били ранени.

Последвайте канала на

БТА
685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини