12-годишно момче се извини за надраскан паметник в Русе и го почисти

  • 10 януари 2019 21:42

  • 1880
  • 2
12-годишно момче се извини за надраскан паметник в Русе и го почисти
© Pixabay

12-годишният Александър Драев рисува от малък. За да покаже таланта си, заедно с приятели, изписват артистичните си псевдоними върху Братската могила в центъра на града. Алекс казва, че по-късно осъзнал грешката си и искрено съжалява за стореното. Нещо повече - намира смелост да се извини публично в социалните мрежи и сам заличава своята грешка.

,,То е нещо като изкуство. Не драскам само аз и тогава не знаех, че не трябва да се рисува по паметници. То се чисти с туба ацетон и памук. Нищо не ми костваше. Веднага като разбрах, че не е правилно, отидох и го изчистих'', каза момчето пред БНТ.

Подобни надписи и рисунки в Русе са почти на всяка крачка, което отново повдигна въпроса за обособяването на специално място за този вид творчество. Вместо това през последната година община Русе е похарчила над 4 хил. лв. за заличаването на графити по паметници и обществени сгради.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1880 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Една

2019.01.11 | 11:49

2

Много добре, че момчето е осъзнало грешката си! Но как да не знае поколението на 10-18 годишните, че паметниците, пирамидите, могилите и всичко друго, което е направено " в памет" на други човеци, не са за такъв вид " творчество"!Не са ли виновни и родителите за тази вандалщина, която се шири, в Русе и изобщо в България?!

Фейк

2019.01.11 | 00:36

1

Лъжат, нищо не са заличили, само са прибрали 4000 лв.

Добави коментар

Водещи новини