От НАП в Русе очакват половината данъчни декларации да бъдат подадени по интернет

  • 10 януари 2019 14:27

  • 327
  • 0
От НАП в Русе очакват половината данъчни декларации да бъдат подадени по интернет
©

От НАП в Русе очакват около половината от данъчните декларации за получените доходи през 2018 г. да бъдат подадени по интернет. Това коментираха от офиса на приходната агенция в крайдунавския град.

Началото на новата данъчна кампания е поставено днес, като до обяд в русенската приходна администрация са били получени 24 годишни данъчни декларации. От тях физически лица са подали на хартиен формуляр 12, а още шест са с персонален идентификационен код /ПИК/ или с електронен подпис. Други шест са подадени от фирми по чл. 92 от ЗКПО по електронен път, каквото е изискването на закона.

От НАП в Русе информират, че през миналата година 45 процента от подадените от русенци декларации по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица са били изпратени по интернет с електронен подпис или с ПИК.

За удобство на клиентите в офиса на НАП в Русе има 11 ПОС-терминала, чрез които притежатели на банкови карти могат да превеждат без такси дължимите данъци, осигурителните вноски, а също и задълженията си към други институции, предадени за събиране от приходната агенция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини