Снежната покривка в Пернишка област е 10-15 см

  • 10 януари 2019 10:50

  • 468
  • 1
Снежната покривка в Пернишка област е 10-15 см
© Pixabay

Снежната покривка в Пернишка област е 10-15 см, съобщи пресцентърът на областната администрация. В общините Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци са работили 38 снегопочистващи машини през цялата нощ. По данни на Областното пътно управление няма нарушен достъп до населените места и въведени ограничения. 

Пътищата на територията на региона са с нормална с проходимост при зимни условия. Дежурните в Общинските съвети по сигурност докладват за опесъчени и почистени основни общински трасета на територията на шестте общини в областта. По данни на ЧЕЗ всички населени места са снабдени с електричество и няма възникнали аварии вследствие на снеговалежите.Нивата на водните басейни на територията на областта са в нормалните си граници без опасност от преливане и наводнения.

Поради влошени метеорологични условия на територията на Република Гърция и ограничаване на движението на МПС над 12 т от гръцка страна през ГКПП Кулата, започва поетапно спиране на тежкотоварните автомобили над 12 тона по Северната скоростна тангента и АМ "Струма" в посока Кулата, уточнява още пресцентърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
468 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Перничанин

2019.01.10 | 10:55

1

Първите 20 см. при нас е слана ..........

Добави коментар

Водещи новини