Подалият оставка шеф на АПИ: Борисов беше справедлив (видео)

  • 09 януари 2019 12:20

  • 2488
  • 5
Подалият оставка шеф на АПИ: Борисов беше справедлив (видео)
© Novini.bg

Тази сутрин на редовна оперативка при премиера Борисов във връзка с въвеждането на електронната система за таксуване по републиканската пътна мрежа бяха обсъдени проблемите през първите дни на 2019 година. Премиерът остро разкритикува създадената организация по въвеждането на системата за електронните винетки и поиска поемане на отговорност. В тази връзка реакцията на инж. Глосов, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", беше да депозира незабавно заявление за освобождаване от Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" . Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, предаде репортер на Novini.bg

Трудностите с организацията на въвеждането на системата за електронните винетки доведе до неприятни моменти и недоволство от страна на гражданите. След разговора, който проведохме при министър-председателя, считам че трябва да се поеме повече отговорност от тази, която беше поета в началото на седмицата. Така че депозирах своята оставка, посочи вече бившият шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.

Считам, че каквото съм могъл, съм направил за тази агенция. Оставам с добри чувства към екипа, с който досега съм работил, към екипа на Министерството на регионалното развитие. Нищо лошо към премиера – напротив, бил е справедлив, добави инж. Глосов.

Работим да окомплектоваме Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" така, че да няма сътресения за работата на Агенцията, заяви Петя Аврамова. Предстои ни много работа. Продължаваме работата по надграждането на системата за електронните винетки, от август започва и работата по въвеждането на тол системата, добави тя.

Аврамова заяви, че се работи усилено по организацията за въвеждането на алтернативни начини за закупуване на електронни винетки. По тази тема се работи непрекъснато, като всеки ден въвеждаме такива. Към момента винетка може да бъде закупена на касите на голям мобилен опратор и мобилното му приложение, сайтовете vinetki.bg и bgtoll.bg, от терминалите за самотакусване, като такива вече са монтирани на всички гранични пунктове. Продължаваме оборудването и на работни места за продажба в брой в 1440 пощенски станции, съобщи регионалният министър.

Смятам, че тази система ще бъде надграждана. Очакваме включването и на всички големи вериги бензиностанции. Гражданите ще могат да закупуват електронна винетка на много повече места в сравнение с хартиената. Ако  хартиената винетка можеше да се закупи от 3000 места, електронната ще може да се закупи от 4500 места в цялата държава. Продължаваме работата по нови методи за закупуване. Работим по идеята електронната винетка да може да бъде закупувана от още 2000 точки в страната – банкоматите. Призовавам всички водачи на МПС да спазват закона – всеки да кара автомобила си по републиканската пътна мрежа, като е закупил винетка. Вече има много начини да се закупи винетка - вече няма причина да има водач на пътя, който да не е закупил винетка по някаква техническа причина. Нека бъдем редовни и да спазваме законите в България. Винетната такса е задължителна по закон, каза още Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2488 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Как Сийка

2019.01.09 | 19:58

5

Айде бе Светославе,стига яде и ти,колко колеги обра и унизи,защото имаше голям гръб,който те издигна. Дойде ти времето и ти да лазиш,да опиташ горчилката. Още ще ти се връща,неможеш вечно да си шеф на десетки фирми,агенции и какво ли още не. Омразно копеле си ти нещастник,не,че оправдавам Борисов,но ми е гот един като Глосов,да хапне дръвце.

ХХХХХХХ

2019.01.09 | 14:13

4

Ние сме най-загубеното и страхливо племе в Европа. Докато ни е страх и се кланяме на лумпени като Човекоподобното така ще е. Кога оскотелият(интелектуално и морално) български народ ще постави въпроса 'Какъв е тоя Примат, да иска оставки '.

Петко

2019.01.09 | 13:25

3

А защо гледа като посран

Мая

2019.01.09 | 12:59

2

Браво, значи му е обещано друго топло местенце. Толкова е самокритичен, че може да си посегне.

FBR

2019.01.09 | 12:30

1

SMEE6 LI DA KAJE6 NE6TO DRUGO,A???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини