Проф. Минчо Минчев: Няма как Банев да направи партия от затвора

  • 08 януари 2019 18:10

  • 3115
  • 4
Проф. Минчо Минчев: Няма как Банев да направи партия от затвора
© Кадър: БТВ

Няма как Николай Банев да направи партия от затвора. Смятам, че той си има достатъчно други големи грижи, за да тръгне да създава русофилска или евразийска партия. Но дори и да го направи, искам да попитам уважаемия заместник-главен прокурор Гешев криминален акт ли е учредяването на русофилска партия? Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV представителят на УС на Евразийския клуб проф. Минчо Минчев във връзка със слуховете, че Николай Банев има идея да създаде русофилска партия.

,,Никакви политически амбиции не е имало покрай създаването на Евразийския клуб. Банев просто искаше да направи просветно дружество, да се популяризира тази идея към Азия. Това не е престъпление'', сподели още той в студиото.

,,Евразийска Русия е алтернативното решение на Съветска Русия. Впоследствие евразийската идея от политическа се превърна в научна. Има десетки такива клубове и научни центрове у нас. Все пак не бива да забравяме, че ние, българите, заедно с унгарците сме единствените два евразийски народа в Европа, тъй като предците ни са дошли от Азия, заварили са тук траки и славяни и от тази симбиоза се е получила българската нация'', разясни проф. Минчев.

,,Мен ме интересува откога в България започва да се криминализира любовта към Русия? Трябва да се разбере, че русофилството у нас е неизкоренимо! В България русофобството никога няма да преобладава. С Русия ни свързват векове, не само Освобождението. България е играла значителна роля за развитието на руската държава и обратно'', заяви още той и добави, че в България около 80% от населението е русофилско според социологически данни.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3115 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Милко

2019.01.10 | 07:39

4

Тия "политици",дето се изказват тук ,още май не са разбрали 30 годишната истина за така наречената демокрация ? Плюят постоянно БСП ,но не казват кой създаде ликвидационната партия СДС ,разсипала и ликвидирала Държавата. БКП се нарича тази ,която създаде СДС . Та , 30 годишната борба не е борба за демокрация , а е борба между БКП и БСП . А ,тя е такава ,защото БСП буквално отне кацата с меда от БКП след 1989 г. Сега ,всички партии производни от БКП ,скачат задружно срещу БСП .

Анти комунист

2019.01.08 | 23:36

3

Е дърт руски ибрикчио, кои ти каза че 80% са русофили бе, и кои ти каза че е неискоренимо, скоро ще разберете вашата мама.

00

2019.01.08 | 18:44

2

минчо, ти да не си проф. по русолизане

Аз

2019.01.08 | 18:18

1

Е за какво му е на Банев нова партия! Той си има партия - БСП! Партията на крадците и назначените милионери! Затова и главатарката на БСП така върло се опитва да настройва срещу правителството, за да спаси съпартийците, споносори на партията-грабител!

Добави коментар

Водещи новини