В Димитровград откриват център от семеен тип за възрастни с деменция

  • 08 януари 2019 10:01

  • 466
  • 0
В Димитровград откриват център от семеен тип за възрастни с деменция
© Pixabay (архив)

Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция предстои да бъде изграден и да заработи в Димитровград. Кметът на общината Иво Димов ще подпише днес договора за безвъзмездна финансова помощ на стойност 554 850 лева.

Институцията ще се помещава в сградата на бившата болница на Азотно-торовия завод. Проектът включва строителство, ремонт, реконструкция, обновяване на сграден фонд. Реновирано ще бъде и прилежащото дворно пространство, ще се достави и монтира оборудване и обзавеждане при осигуряване на достъп за хора с увреждания до съответните помещения.

На предвидения за център етаж от сградата са разположени 7 двойни стаи и една единична, всяка от които ще бъде със собствен санитарен възел. Всички стаи с общ капацитет 15 потребителя са с южно изложение. Необходимият за обслужването на настанените персонал ще бъде 13 души.

В рамките на тази година се очаква да бъде открита и друга процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Региони в растеж" с подобна насоченост, уточниха от общината. По нея тя ще кандидатства с проектно предложение за изграждане на още един център за настаняване от семеен тип - "Център за настаняване на възрастни хора".

Последвайте канала на

БТА
466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини