БЧК - Сливен започна раздаването на хранителни помощи на нуждаещи се хора от областта

  • 03 януари 2019 16:07

  • 617
  • 0
БЧК - Сливен започна раздаването на хранителни помощи на нуждаещи се хора от областта
© Булфото (архив)

Българският червен кръст в Сливен започна раздаването на хранителни помощи от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Това съобщиха от БЧК - Сливен.

Право на подпомагане по програмата имат лица и семейства, получили целева помощ за отопление през 2017/2018 г., майки с месечни помощи за отглеждане на дете до една година, лица с трайни увреждания с право на чужда помощ и месечна добавка за социална интеграция, лица и семейства, получаващи месечни помощи за отглеждане на деца с трайни увреждания, както и семейства пострадали при бедствия и аварии.

Раздаването на хранителните помощи ще става по график. 

В община Сливен от 17 декември до 15 февруари ще работи пункт на ул. „Георги Икономов” № 2. За квартал „Надежда” от 7 януари до 15 февруари ще бъде отворен пункт с адрес кв. „Даме Груев”, бл. 28. 

За селата от община Сливен и за квартал „Речица” раздаването на хранителните помощи ще продължи от 10 януари до 20 февруари. 

В община Нова Загора помощите ще се получават от 8 януари до 12 февруари в два временни пункта – в Младежкия дом на Нова Загора и на ул. „Освобождение” №1 за квартал „Шести”. 

В община Твърдица хранителните помощи ще се раздават от 9 януари до 12 февруари на ул. „Заводска” № 17. 
В община Котел временният пункт на ул. „Св. св. Кирил и Методий” № 7А ще работи от 16 януари до 20 февруари.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
617 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини