Експерт: Идеята за винетка по Северната тангента е сериозна чиновническа некомпетентност

  • 03 януари 2019 08:44

  • 731
  • 1
Експерт: Идеята за винетка по Северната тангента е сериозна чиновническа некомпетентност
© Bulgaria ON AIR

Без винетка ще се пътува и в бъдеще по Северната тангента на София. Това обяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Министерския съвет след заседанието на кабинета. Положението няма да бъде променено, тъй като в хазната са влезли достатъчно средства, обясни Борисов.

Според председателя на Българско обединение на шофьорите Христо Радков за пореден път се налага премиерът да се намесва, за да се реши много лек спор между АПИ и Столична община, които явно не могат да комуникират помежду си. Според него идеята за винетка в този район е сериозна чиновническа некомпетентност.

"Не може за един път в урбанизирана територия да се изисква винетен стикер, при положение, че е трансевропейски коридор. Всеки който е навлязъл - той до там си е заплатил. Единствените, които в допълнение трябва да заплатят, са хората, които живеят около тази скоростна тангента. Ясно е, че това нямаше да стане", обясни в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Радков.

Христо Радков коментира и проблемите с терминалите за електронни винетки, тъй като се оказа, че много от тях не работят правилно. "Ние трябваше да сме подготвени - на 1 януари трябваше да кажем готови сме и стартираме. Оказа се, че целият софтуер е пълен с бъгове и тепърва ще ги оправяме в движение. Какво пречеше тази система да се пробва от 1 ноември например?", коментира експертът.

Той е на мнение, че софтуерът на е-винетките е трябвало да дава възможност стикери да бъдат купувани за определен период - от дата до дата, а не за ден, уикенд или месец. 

"Основното нещо е да се направи пътят. В последната голяма катастрофа през предходната година, когато загинаха 5 души основният проблем беше пътят, защото никой просто не го беше обработил предварително, което не е толкова трудно. Много, много просто, но за някои скъпо", категоричен беше експертът относно войната по пътищата.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
731 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВГ

2019.01.03 | 09:27

1

Не е чиновническа некомпетентност,а прецизно режисициран удар по кмета на Софиа,да си навлече укорите от живещите отатак северната тангета жители. на Софиа .

Добави коментар

Водещи новини