Осигуряване на питейна вода с необходимите качества е един от акцентите в бюджета на Хасково за 2019 година

  • 01 януари 2019 12:14

  • 494
  • 0
Осигуряване на питейна вода с необходимите качества е един от акцентите в бюджета на Хасково за 2019 година
© Булфото

Осигуряване на питейна вода за населението с необходимите качества е един от акцентите в проектобюджета на Хасково за 2019 година. Това е записано във финансовия план, който предстои да бъде обсъден публично на 8 януари.

Проблемът с водоснабдяването на областния център датира от април 2017 година, когато в част от ВиК - мрежата бе установено наднормено съдържание на уран и алфа-активност. РЗИ забрани ползването на водата за пиене и готвене и оттогава детските, здравни и социални заведения в града се снабдяват с бутилирана минерална вода, за което се изразходват пари от общинската хазна.

Сред другите цели в проектобюджета са повишаване на събираемостта на просрочените вземания, подобряване на качеството на публичните услуги и достъпа до тях, стремеж към подобряване на инвестиционния климат в общината.

Внимание се отделя и на обновяването и модернизирането на условията за обучение, както и запазването на приоритетното развитие на услугите със социална насоченост.

Финансовата рамка е в размер на 73,847 млн. лева при 67,337 млн. за 2018 година. Общата субсидия за делегираните от държавата дейности е 41,721 млн. лв. Спрямо миналата 2018 година ръстът по това перо е над 17 процента.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини