Взривеният Харасимов сменил фамилията си преди 10 години

  • 25 февруари 2012 20:50

  • 7669
  • 8
Взривеният Харасимов сменил фамилията си преди 10 години
©

Взривеният варненски бизнесмен Йордан Харасимов е бил в конфликт със съдружничката си в друга от фирмите си - „Север експорт 1”. В края на миналата година той се е опитал да напусне учреденото през 2004 г. дружество, където притежава равен дял с Невена Стилиянова Станчева.

Според данните от Търговския регистър, на 12 декември е проведено извънредно общо събрание на съдружниците, на което обаче Станчева не се появява въпреки пратените й покани на два адреса във Варна, както и посещение от упълномощен от фирмата нотариус на посочените от съдружничката места за контакт. Тя е била и редовно уведомена. Процесуално Иван Тодоров Груйкин като неин пълномощник е получил нотариалната покана, пише “Народно дело”.

На събранието Харасимов е заявил желанието си да напусне както поста управител във фирмата, така и да прекрати участието си в нея. Това е направено въпреки липсата на Станчева. В изпратеното последващо уведомление от Харасимов до сътрудничката му за взетите решения на събранието той изрично упоменава, че тя е проявила „некоректно поведение“. Уточнява се и че липсва цялата документация на дружеството, която тя задържа и отказва да предостави. Заради „липсата на упражнявана от дружеството търговска дейност и наличието на задължения“ Харасимов е взел решение да напусне фирмата.

Търговският регистър обаче е отказал да впише протокола от общото събрание, а дружеството и неговият управител са обжалвали това в съда. Всички дружества, в които присъства името му, са се занимавали с улов и преработка на риба и рибни продукти. Всъщност добре известен факт във Варна беше, че фирмите му са най-силните на пазара за улов и продажба на рапани в чужбина. Той и съдружниците му в „Север експорт” изнасяха замразено месо от черупчестите предимно за Япония, САЩ, Корея, Виетнам и Турция. Предприятието е основното за пакетиране и дистрибуция на риба и рибни продукти в района.

Харасимов е сменил фамилията си преди 10 години. Рожденото име, с което той е записан в регистрите, е Йорданов, въпреки че фамилията на баща му е била Харасимов.

Очевидно обаче при раждането си убитият е получил името на дядо си. В течение на годините имало недоразумения и в някои от документите той е бил воден Йорданов, а в други - Харасимов. През 2002 г. бизнесменът иска от съда официална промяна на името си, като се е аргументирал с това, че масово хората го познават като Харасимов, а с настоящата му фамилия възникват само обърквания. Съдът е уважил искането му и от края на март 2002 г. Йордан Георгиев Йорданов станал Йордан Георгиев Харасимов.

Последвайте канала на

7669 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
В отговор на № 1

2012.07.03 | 09:57

8
Действително сте прав конкретно за Станишев ! В настоящият момент само той е в състояние да ни извади от БАТАКА. И друго - Станишев притежава голям управленчески потенциал и се доказа като успешният премиер -който единствен развиваше най-добра социална и икономическа политика през тези 22 години насам.........
Долу ГЕРБ !!!

2012.07.03 | 08:30

5
Искаме си отново БСП и ДПС на власт. Станишев-премиер, Доган-Президент !!!!

2012.07.03 | 08:31

7
Само пропуснах да кажа че много го харесвам също така, защото и аз съм хомосексуалист като него.

2012.07.03 | 08:31

6
da ti eba putkata mai4ina turski kaput rezan umri v laina
kolombo

2012.07.03 | 08:30

4
Ако си спомняте плиткоумници, срещу кабинета на Станишев имаше 6 вота на недоверие . Това ли го прави добър премиер , или както сега кризата прави ББ лош такъв. Спонтанните ви спомени са грешна комбинация от лоша памет + младежко безгрижие.
Иванова

2012.07.03 | 08:30

3
Е, та каква е новината всъщност? Тази подробност за името нас, читателите много не ни вълнува. Чудя се това ново поколение журналисти как са се изучили в университета за да бъдат кадри в професията ЖУРНАЛИСТ ? !! Абсолютни галфони! Нито отбират що е новина, нито умеят да я напишат и поднесат на читателите. А пари получават нали? Май поговорката за баницата и кой я яде....
``

2012.02.26 | 17:49

2
W W W . ORIGINALNI . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕНИСКИ №-1 В БЪЛГАРИЯ !
E

2012.02.26 | 17:49

1
toq purviq ako nee rqzaniq dogan

Добави коментар

Водещи новини